avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... sentinta judecatoreasca OMNIASIG
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

sentinta judecatoreasca OMNIASIG

am obtinut la fond castig de cauza , prin care OMNIASIG BUCURESTI, a fost obligata sa-mi plateasca suma de 15.000 lei diferenta prima de asigurare neachitata, impotriva acestei sentinte a declarat recurs sucursala din judetul meu a OMNIASIG,( recurs formulat in numele sucursalei nu al societatii mama) pot invoca in recurs lipsa capacitatii procesuale sau de exercitiu a sucursalei ......
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 20:38, 6 Noiembrie 2010
probabil va referiti la calitate sau capacitate
Potrivit art.43 din Lg nr.31/1990 sucursalele sunt dezmembraminte fara personalitate juridica ale societatilor comerciale .

Neavand personalitate juridica, acestea nu au capacitatea de a sta in judecata ca reclamante, in conformitate cu dispoz.art.41 alin.2. c.pr.civ., societatile care nu au personalitate juridica putand sta in judecata ca parate, daca au organe proprii de conducere.

Cred ca da, potrivit art 64 a legea 31/1990 a societatiilor comerciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces omniasig MAXIMMUSS MAXIMMUSS am obtinut la fond castig de cauza , prin care OMNIASIG BUCURESTI, a fost obligata sa-mi plateasca suma de 15.000 lei diferenta prima de asigurare neachitata, ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala, sucursala cryingangel cryingangel Buna ziua, As dori sa ma interesez daca o sucursala poate introduce o actiune in justitie, si legea, art. unde se mentioneaza acest lucru. Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala sucursale Iuliana Preda Iuliana Preda Buna, Nu stiu daca ma poate ajuta cineva cu un sfat. Unita Sucursala Braila poate sta in judecata in nume propriu? Am mai avute procese cu societati de ... (vezi toată discuția)