avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj dupa concediu de crestere si ingrijire copil?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj dupa concediu de crestere si ingrijire copil?

Buna ziua numele meu este Ana am lucrat la o firma 2 ani de zile, dupa care am ramas in concediu de creste copil pana la 2 aniin anul 2006,inainte de a implini ftita mea 2 ani am mai nascut o fetita si am intrat automat inca in 2 ani de crestere si ingrijire copil.Pe 14 oct m-am a c. m-am eintors la sericiu sa imi reiau activitatea,da angajatorul mi-a spus ca mi sa desfintat postul si ca nu mai ma poate primi inapoi.Problema mea este ca nu stiu cum sa procedez as dori sa stiu daca pot beneficia de somaj,deoarece ei inca nu mi-au dat carnetul de munca si nu vor sa imi completeze nici anexa 14 pt a-mi depune di actele la somaj .Nu stiu ce sa fac sunt o mama a 2 copii care nu mai are loc de munca,somaj nu am si nu stiu ce sa fac sa beneficiez macar de un ajutor de somaj.
Cel mai recent răspuns: Sirbu Cristina , Avocat 11:25, 7 Noiembrie 2010
solicitati sa vi se comunice decizia prin care s-a desfiintat postul, puteti apela si la i.t.m. .
in cel mai rau caz trebuie sa dati in judecata angajatorul daca nu va comunica decizia de concediere/incetare a actvitatii.
fara acea decizie nu puteti completa dosarul de somaj sau/si sa contestati decizia de concediere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010
ctynn, utilizator
Depuneti o sesizare la ITM , in aceasta situatie ....
sigur beneficiati de ajutor de somaj asa ca insistati la fostul loc de munca sa va dea actele necesare intocmirii dosarului,daca nu vor faceti plangere la itm sau actionatii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de ajutor de somaj ? Catalina5 Catalina5 Buna ziua, In prezent sunt in concediu crestere copil ( 2ani), urmand ca in noiembrie a.c. sa ma reintorc la serviciu.Problema este ca societatea la care imi ... (vezi toată discuția)
Cerere de intrare in somaj? daridannah daridannah buna ziua mai am o intrbare trebuie sa fac eu ceva cerere de intrare in somaj catre angajator?cat timp dureaza actele de incetare a contractului de munca dupa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc dupa terminarea somajului ralucasinaia ralucasinaia intrebarea mea este daca pot primi somaj dupa acesti2 ani acordati pt cresterea copilului...m-am angajat in luna aug 2007.in ianuarie 2009 am ramas gravida,iar ... (vezi toată discuția)