avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat

buna ziua.ieri am furat o crema de fata in valoare de lei.

am luato de pe raft,am rupt eticheta cu codul de bare,am puso in cos,dupa un tim m-am facut ca o pun la loc,mai in spateele celorlalte creme,ea fiind mica,ca imi incape in mana fara sa sa vada.

apoi am bagato in buzunar,ca si cum mi-as baga mana sa caut ceva.si am soc niste bani,iar crema am lasato in buzunar.

la iesire m-au retinut agentii 000 de la paza.
au chemat politia.

cum poate demonstra ca crema e de la ei?
pe probele video se vede dar nu clar ca dupa ce ``pun crema la loc``,raman cu ceva in mana ,apoi bag mana in buzunar.

poate sa imi faca dosar pena?
eu am declarat ca crema e de la alt magazin si ca am intrat cu ea in buzunar.

Imi pare rau, ma refeream la sfaturile care intre timp au fost sterse.

Chiar daca ar avea bon, inregistrarea ca a scos eticheta si s-a plimbat cu crema + inregistrarea ca mai avea ceva in mana cand a pus-o la loc ar fi suficiente pt a crea probleme.
Este posibil sa fi fost inregistrat chiar si de camerele de luat vederi din magazin pentru ca in general,cei care le urmaresc,cunosc acest gen de"manevre".
Fiti convins ca nu sunteti primul cu care au de-a face sau primul care procedaza astfel .

Edit later:
Ma refeream si la alte camere de luat vederi ale caror inregistrari nu vi le-au aratat,iar inregistrarea despre care faceti vorbire cred ca este destul de relevanta,.doar dvs afirmati ca "apoi bag mana in buzunar".
Daca se vede ca o luati si apoi o introduceti mana in buzunar este destul de clar,pentru ca nu erati langa casa sa va cautati banii sau afara sa va cautati eventual tigarile.
Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Este posibil sa fi fost inregistrat chiar si de camerele de luat vederi din magazin pentru ca in general,cei care le urmaresc,cunosc acest gen de"manevre".

daca ati fi citit intrebarea ati fi observat ca userul aminteste de probele video care l-au surprins in flagrant:D
l-au susrpins,dar nu sunt evidente.nu poate fi condamnat,pe baza umbre.trebuie sa se vada clar fapta si obiectul furat.
prodiamant a scris:

daca ati fi citit intrebarea ati fi observat ca userul aminteste de probele video care l-au surprins in flagrant:D

Ma refeream ,eventual la alte probe video,cu iamgini mai clare,de la alte camere de luat vederei, care este posibil sa nu ii fi fost prezentate ,dar sa fie predate ulterior politiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzație penală (furt din supermarket) pe nedrept Ioannaaa Ioannaaa Bună ziua! Am și eu o problemã și aș dori să îmi cunosc mai bine drepturile și ce ar trebui să fac. Săptămâna trecută am fost la Kaufland după ... (vezi toată discuția)
Suspect de furt...ce se intampla dupa? carla12 carla12 va salut! am urmarit unele discutii de pe acest forum, ingrijorata fiind de ce i se intampla unui prieten. A fost suspectat de furt, in sediul unei firme, la ... (vezi toată discuția)
Cautat/cercetat pentru un presupus furt deceoare deceoare Buna ziua! Locuiesc in strainatate din 2013. Acum 4 luni se prezinta la usa cumnatei mele din bucuresti unde eu am avut viza de flotant pe bucuresti pana in ... (vezi toată discuția)