avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... amenintari dupa care bataie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

amenintari dupa care bataie

buna seara... ma numesc alexandru si am o mica mare problema :) in urma cu 2 sapt am fost amenintat verbal de o persoana cu moartea si alte injurii am mers la politia din oras unde acolo a fost indentificat ulterior inculpatul la buna intelegere el si-a cerut scuze si a dat o declaratie ca nu o sa se mai atinga de mine... dupa o sapt dupa ce a facut lucrul acesta a dat in mine... ieri seara . astazi am fost la medicul legist care a constat ca am nevoie de 8-9 zile de spitalizare. astazi am fost si la politie unde cei de acolo m-au indrumat sa fac o plangere scrisa si sa las pe mana lor ca rezolva ei.. as vrea un sfat ce pot sa fac mai departe in conditiile acestea pt ca nu vreau sa iert nimic ce am de facut? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 21:46, 13 Februarie 2008
Infractiunea savarsita de persoana in cauza se numeste loviri sau alte violente, si se urmareste numai la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Asta trebuie sa faci la politie, in termen de 2 luni de la savarsirea faptei. Dupa asta, dosarul se desfasoara oarecum independent de tine, politia si procurorul isi fac treaba, iti vor lua si tie declaratii, martorilor daca exista. Vei fi intrebat daca te constitui parte civila, si ar trebui sa raspunzi ca da, din caz ca vrei despagubiri.
plangerea e depusa astazi la oficiu ca asa m-a indrumat comandantul nu au vrut sa-mi dea nr de inregistrare au inventat un motiv si au zis sa ma duc joi sa imi iua nr de inregistrare daca vreti va pot da si declaratia intr-un mail prealabil ca sa vedeti despre ce este vorba. ar trebui sa depun o plangere si la procuratura? daca il dau in judecata imi va plati despagubiri? va multumesc
Declaratia se depune la politie. Nu are sens sa il dai in judecata acum, pentru ca platesti taxa de timbru la valoarea despagubirilor cerute, pe cand daca actiunea civila (daca te constitui parte civila) se judeca in procesul penal, nu platesti taxa de timbru. E mai bine sa faci totul in procesul penal, iar daca, prin absurd, nu ar fi gasit vinovat, ai in continuare deschisa calea civila.
multumesc mult o sa-mi fie de folos cele spuse de dumneavostra :)
Daca vezi ca treneaza penalul, deschideti si actiune civila si o suspendati pana la solutionarea celei penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire si vatamare nutu ion nutu ion Am fost lovit cu pumnul in fata pe data de 7.08.2016, am certificat medico-legal ingrijiri 5 zile si exista doi martori .Ce am de facut ? 1. Am cerut copie ... (vezi toată discuția)
Agresiune sau vatamare? gabriel79 gabriel79 buna ziua sunt un baiat agresat de 3 indivizi pe care ii cunosc si le am facut plangere la pol mentionez ca am stat 6 zile la neuro chirurgie dupa care am fost ... (vezi toată discuția)
Am fost lovit- cum procedez ? Raul2012 Raul2012 Am fost batut de un tigan si ma doare urechea si ochiu mie umflat. Mia dat o palma si un pumn in ochi. Am dat declaratie dimineata ma duc sa fac plangere, ca ... (vezi toată discuția)