avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... lovire si vatamare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

lovire si vatamare

Am fost lovit cu pumnul in fata pe data de 7.08.2016, am certificat medico-legal ingrijiri 5 zile si exista doi martori .Ce am de facut ?
1. Am cerut copie de PV intocmit de organul venit la fata locului in urma apelului meu la 112, dar mi s-a spus ca " nu se poate ".
2. Vreau sa actionez in judecata pentru daune. Ce daune sa cer ?
3. Trebuie sa fac plangere si la politie si sa atasez certificatul de la medic ?

Va multumesc !
Trebuie să faceți o plângere penală și să cereți și daune (să vă constituiți parte civilă).
Pare a fi infractiunea de Lovirea sau alte violente, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila, plangerea prealabila se face in termen de maxim 3 luni de la data savarsirii faptei. In cadrul procesului penal exercitati si actiunea civila care este astfel scutita de taxa de timbru.
Ultima modificare: Luni, 22 August 2016
trandafir2, moderator
Plangerea prealabila se depune la politia sau parchetul din raza caruia a fost savarsita fapta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost lovit- cum procedez ? Raul2012 Raul2012 Am fost batut de un tigan si ma doare urechea si ochiu mie umflat. Mia dat o palma si un pumn in ochi. Am dat declaratie dimineata ma duc sa fac plangere, ca ... (vezi toată discuția)
Intrare cu forta si bataie tig33r tig33r Buna ziua in seara de ajun am fost la niste prieteni acasa,iar in jurul orei 4-5 au venit niste cunostinte in stare de ebrietate care vroiau sa intre in casa ... (vezi toată discuția)
Agresiune nicu6121 nicu6121 va rog frumos sa imi spuneti cat costa deschiderea unui proces civil de agresiune? In cat timp de la o agresiune poti sa iti scoti certificat ... (vezi toată discuția)