avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa judiciara si taxa de timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa judiciara si taxa de timbru

buna ziua,cum se platesc taxele judiciare si cele de timbru??pe baza carui act?este in functie si de numarul persoanelor implicate in proces?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 18:36, 7 Noiembrie 2010
Se stabilesc de jdeucator in fuctie de natura litigiului si de valoarea
obiectului dedus judecatii.
Actiunile si cererile introduse la instantele judecatoresti sunt supuse taxelor judiciare de timbru, prevazute de legea 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, modificata si compl. de legea 276/2009 si se taxeaza in mod diferentiat, dupa cum obiectul acestora este sau nu evaluabil in bani, cu exceptiile prevazute de lege.
si tot nu inteleg...de unde atunci procentul de 3%+3%,mi-au venit taxele de plata de numai 25% :O din valoarea inscrisa pe certificat cu valoarea impozabila data de primarie.si atunci de unde vrajeala cu 3%??.avocata mi-a zis ca taxele se calculeaza in functie de valoarea care e scrisa pe certificatul cu valoarea impozabila a imobilului.ce sa fac??e cam mare suma....nu pot sa o achit...de 3800...in termen relativ scurt.
:-/ Eu nu pricep nimic din mesajul de mai sus.
Mai incercati odata folosind semne de punctuatie, paragrafe si ...toate cuvintele.

Cum adica de "numai 25%" ? Si ce treaba are taxa cu ...primaria?

Art 3 indicie 1 din L 146/1997
(2) Taxarea cererilor prevăzute la alin. (1) se face la valoarea imobilului declarat de părţi. În cazul în care valoarea declarată de părţi este inferioară valorii orientative stabilite prin expertiza întocmită de camerele notarilor publici, taxarea cererilor se va face la această din urmă valoare.
(3) Dispoziţiile alin. (1) şi (2) se aplică în mod corespunzător şi la taxarea cererilor în materie de moştenire.

[caci, ghici-i eu ca despre mostenire e vorba]
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru mars_on_line mars_on_line cat este taxa de timbru pt. actiune de constatare ? (vezi toată discuția)
Valoarea litigiului - competenþã ºi taxare themis themis Pentru determinarea competentei dupa valoarea obiectului cererii, NCPC dispune, printre altele: [i]Art. 104. - (1) In cererile avand ca obiect un drept de ... (vezi toată discuția)
Calcul valoare timbru judiciar Eugen Enescu Eugen Enescu Buna ziua va rog sa ma ajutati, cum calculez taxa de timbru judiciar la valoarea de ex. de 4610 lei, stiu ca se aplica prevederile art. Art 2 din Legea nr. ... (vezi toată discuția)