am luat solutia de pe net dar nu prea inteleg1):respinge ca nefondata exceptia lipsei calitatii procesuale active2).respinge k nefondata cererea pe capetele 1 si 2.acum eu sunt reclamantul....nu aveti cum sa va dati seama la 2 dar la punctul 1) ce inseamna?multumesc
1) pârâtul/pârâţii a/au invocat în faţa instanţei de judecată lipsa calităţii procesuale active a dvs. - adică au contestat calitatea dvs. de a formula acţiunea. Instanţa a respins-o.
2) instanţa v-a respins cererea pe primele două capete de cerere din cererea principală.
ma scuza.ti daca pun intrebari idioate dar nu prea ma pricep:acum chiar daca am calitate,daca mi.au respins cele 2 capete inseamna k am pierdut?este vorba de un teren care vroiam si eu jumatate din el
La 1. inseamna ca cealalta parte invocase respectiva exceptie, cum ca reclamantul nu este titularul dreptului de recuperat prin actiune. De exemplu daca va mutati gardul pe terenul vecinului, vecinul poate deschide actiunea, nu bunica dvs.
Exceptia nu a fost retinuta, prin urmare s-a ajuns la examinarea capetelor de cerere.
Care erau capetele 1 si 2, uitati-va acolo pentru a vedea ce s-a respins.
la 1) constatarea calitatii noastre de mostenitori legali........si cotele ce ni se cuvin
2)consatarea masei succesorale a defunctului x-respectiv imibilul y din strada ......
Solutie proces!
haller
Buna ziua! As dori sa mi se explice si mie solutia din [b]apel[/b].
La prima instanta pe fond s-a dat urmatoarea solutie:
\\"Solutie: HOT.-Respinge ... (vezi toată discuția)