avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... solutionare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

solutionare

am luat solutia de pe net dar nu prea inteleg1):respinge ca nefondata exceptia lipsei calitatii procesuale active2).respinge k nefondata cererea pe capetele 1 si 2.acum eu sunt reclamantul....nu aveti cum sa va dati seama la 2 dar la punctul 1) ce inseamna?multumesc
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 19:31, 7 Noiembrie 2010
1) pârâtul/pârâţii a/au invocat în faţa instanţei de judecată lipsa calităţii procesuale active a dvs. - adică au contestat calitatea dvs. de a formula acţiunea. Instanţa a respins-o.
2) instanţa v-a respins cererea pe primele două capete de cerere din cererea principală.
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
Oana Mitran-costache, Avocat
ma scuza.ti daca pun intrebari idioate dar nu prea ma pricep:acum chiar daca am calitate,daca mi.au respins cele 2 capete inseamna k am pierdut?este vorba de un teren care vroiam si eu jumatate din el
La 1. inseamna ca cealalta parte invocase respectiva exceptie, cum ca reclamantul nu este titularul dreptului de recuperat prin actiune. De exemplu daca va mutati gardul pe terenul vecinului, vecinul poate deschide actiunea, nu bunica dvs.
Exceptia nu a fost retinuta, prin urmare s-a ajuns la examinarea capetelor de cerere.
Care erau capetele 1 si 2, uitati-va acolo pentru a vedea ce s-a respins.
la 1) constatarea calitatii noastre de mostenitori legali........si cotele ce ni se cuvin
2)consatarea masei succesorale a defunctului x-respectiv imibilul y din strada ......
V-ati raspuns singur, vi s-au respins. Daca cititi cu atentie, scrie si de ce s-au respins, ce n-ati demonstrat in legatura cu cotele cuvenite.

Alte discuții în legătură

Solutie proces! haller haller Buna ziua! As dori sa mi se explice si mie solutia din [b]apel[/b]. La prima instanta pe fond s-a dat urmatoarea solutie: \\"Solutie: HOT.-Respinge ... (vezi toată discuția)
Cine are castig de cauza? - lamurire dispozitiv belcris141 belcris141 Imi spuneti va rog cine are castig de cauza? Primaria sau eu?Multumesc. \"Tip solutie: Respinge cererea Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitatii procesuale active lolo0112 lolo0112 cand poate fi invocata exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantului? este conditionata de primul termen, sau se poate invoca oricand in cursul ... (vezi toată discuția)