SUNT DIVORTATA,COPILUL E IN CUSTODIA MEA,TATAL COPILULUI ARE DREPT DE VIZITA UN WICHEND PE LUNA.EU IMPREUNA CU COPILUL AM PLECAT IN STRAINATATE ,LUCREZ CU CONTRACT DE MUNCA,COPILUL MERGE LA GRADINITA.INTRE TIMP M-AM CASATORIT.NU MAI POT RESPECTA PROGRAMUL DE VIZITA DIN CAUZA DISTANTEI.AM INCALCAT HOTARAREA JUDECATOREASCA?CE MA SFATUITI SA FAC?TATAL NU A MAI PLATIT PENSIA ALIMENTARA DE 1 AN DE ZILE DE CAND AM PLECAT IN STRAINATATE.VA ROG SA-MI DATI UN RASPUNS.
Cat priveste programul de vizitare , tatal ar putea depune plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti,iar dvs. puteti depune plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie. Cum nici dvs. nici sotul nu prea respectati legea, cel mai bine ar fi sa ajungeti la un numitor comun, in sensul ca este imperios necesar colaborarea intre dvs. si fostul sot pentru binele superior al copilului.
Da, fiecare ati calcat drepturile.
Incercati sa o rezolvati amiabil deoarece altfel veti avea amandoi dosar penal...si nici peste 4 ani situatia nu se va lamuri...
fiecare din dvs. ati incalcat legea si sunteti pasibili de a raspunde penal... de aceea, spre binele copilului incercati sa ajungeti la o intelegere pe care sa o respectati ulterior
Da, fiecare ati calcat drepturile.
Incercati sa o rezolvati amiabil deoarece altfel veti avea amandoi dosar penal...si nici peste 4 ani situatia nu se va lamuri...
Din punctul meu de vedere atata vreme cat nu ati ingradit tatalui relatia cu copilul sau, nu suntem in prezenta infractiunii prev de art.307 al.2 c.pen.
Cand spun acest lucru am in vedere ca mama minorului, in calitate de reprezentant legal al acestuia are obligatia sa asigure copilului sau, conditiile necesare unei cresteri si educari corespunzatoare, astfel ca plecarea din tara a mamelor in general in astfel de situatii se datoreaza nevoilor financiare , a imposibilitatii gasirii unui loc de munca si implicit a situatiei din tara.
Daca ati facut cunoscuta tatalui adresa unde locuiti si i-ati permis sa tina legatura cu minorul nu vad o incalcare a hotararii judecatoresti.
De asemenea daca tatal era interesat de o vizita reala a copilului sau putea solicita instantei modificarea programului stabilit avand in vedere imposibilitatea vizitarii minorului lunar pentru ca va aflati in alta tara , putand solicita luarea in concediul sau a minorului in tara.
Si mai am am un argument si anume acela ca atata vreme cat parintilor carora li se incredinteaza minorii prin hotararea definitiva si irevocabila ,li se permite iesirea din tara ( fara acordul celuilalt fost sot), nu cred ca plecarea insasi duce la incalcarea unei hotarari in care este un program de vizitare minor stabilit.
Mai mult decat atat inteleg ca nu este foarte afectat de plecarea dvs. impreuna cu minorul, cata vreme nu plateste pensia de intretinere stabilita in favoarea acestuia.
Pentru neplata pensiei de intretinere puteti formula plangere penala intemeiata pe disp art.305 al.1 litc) c.pen.
Pensie alimentara
marco-sainz
Sunt divortat,copilul a fost incredintat mamei,el avand o varsta frageda la data procesului.Am platit pensia alimentara ani la rand,dar de 2 ani fosta sotie a ... (vezi toată discuția)