avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Persoana juridica asociat in SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Persoana juridica asociat in SRL

Daca in societatea X sunt asociati o persoana fizica si o persoana juridica Y, daca vreau sa fac o Hotarare AGA prin care sa recodific si sa prelungesc mandatul administratorului, trebuie ca in prealabil in societatea Y sa existe o alta Hotarare AGA referitoare la aceste modificari ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: rviorel23 , utilizator 14:46, 13 Februarie 2008
Asociatul persoana juridica ("A") trebuie sa-si desemneze prin AGA un reprezentant in adunarea generala a asociatilor societatii ("B") pe care sa il mandateze sa semneze recodificarea obiectului de activitate. Avand in vedere ca veti redacta hotararea adunarii societatii "A", pentru a elimina orice discutie asupra mandatului acordat, puteti prevedea si modalitatea de recodificare.
Multumesc frumos pentru raspuns
Lucrurile nu sunt chiar asa de complicate. Nu orice decizie in X trebuie aprobata mai intai de AGA lui Y, altfel riscam sa blocam societatea X. Avand in vedere ca Y este reprezentata in X de administrator (daca nu se prevede altfel), trebuie facuta distinctia intre competentele de decizie ale AGA si ale administratorilor. Ceea ce tine de competenta administratorilor poate fi semnat in AGA lui X de administratorul lui Y fara ca inainte sa se fi facut AGA in Y. Daca insa decizia in X tine de competenta AGA in Y, atunci administratorului lui Y nu poate decide fara AGA in Y.

Acum la situatia de fata, cum recodificarea nu poate fi decisa decat de AGA, raspunsul lui George e foarte exact.
Multumesc Andreea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare administrator Am o situatie mai dificila si ma intreb daca cineva s-a intalnit cu un asemenea caz si ce e de facut. In speta, am un administrator numit prin act ... (vezi toată discuția)
Probleme orc asociat pj straina smeagull smeagull Salut, am intampinat urmatoarea problema la orc: sc-ul este un srl cu mai multi asociati, intre care o sc straina, asociat majoritar. doreste sa opereze ... (vezi toată discuția)
De cine asculta reprezentantul legal al unei asociatii non profit, asociat unic intr-un srl, de ag sau de cd? Victoren Victoren O asociatie organizație non-guvernamentală și non-profit cu membri SRL-uri, a devenit asociat unic si administrator al unui alt SRL si si-a desemnat un ... (vezi toată discuția)