avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Medic rezident in Germania
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Medic rezident in Germania

Buna ziua,

Fiica mea este medic si dupa doi ani de rezidentiat in Romania a ales sa continue rezidentiatul in Germania unde s-a angajat recent la o firma privata. Dupa terminarea rezidentiatului doreste sa revina in tara. Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedeze cu contributia de sanatate, somaj, pensie in Romania. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 20:24, 21 Noiembrie 2010
Legea permite sa le plateasca in tara.
Mergeti si incheiati contracte cu institutile respective.
Adica, daca esti angajat temporar in alta tara, trebuie sa platesti impozit si in tara respectiva si in Romania?
Impozitul se plateste in tara in care un cetatean are resedinta peste 183 zile (jumatate de an).
Daca este angajat asigurarile de sanatate si somaj se platesc in tara unde este angajat. De acestea poate beneficia imediat.
La fel si pentru pensie, insa aceasta poate fi eventual primita inapoi, sau la atingerea varstei de pensionare poate fi platita ca si pensie si in alta tara. Pentru aceasta trebuie sa va interesati in tara in care angajatul lucreaza pe moment.
Ma refeream la pensie si la asigurarile de sanatate ca se pot plati in tara.
Unele legislatii nu obliga sa ai asigurari de sanatate in tara respectiva.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Ma refeream la pensie si la asigurarile de sanatate ca se pot plati in tara.
Unele legislatii nu obliga sa ai asigurari de sanatate in tara respectiva.

Este posibil ca in unele tari nu este obligatoriu. Pentru Germania insa sunt obligatorii toate cele 3 componente, nu se cunoaste pardon, pentru cazul in care esti angajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in germania ana2010 ana2010 Buna ziua. Intrebarea mea este ca am gasit un loc de munca pe o perioada mai lunga si nu stiu care e solutia cea mai avantajoasa pentru mine din punct de ... (vezi toată discuția)
Cass pentru persoane care nu realizeaza venituri in romania 2016 anca_marya anca_marya Buna ziua, In cazul in care o persoana cu domiciliul in Romania si resedinta in alta tara, realizeaza venituri si plateste asigurari medicale in tara in ... (vezi toată discuția)
Impozite si contributii pe venit in strainatate raverg raverg Buna ziua, Sa va expun problema mea: am inceput sa lucrez inca din luna mai cu o agentie de comunicare din Germania. Ei doresc sa imi faca contract de ... (vezi toată discuția)