avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Activare cod caen secundar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Activare cod caen secundar

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca atunci cand am adaugat un cod caen secundar la obiectul activitate si a inceput sa functioneze firma in baza lui, din acel moment, era obligatoriu sa-l si activez la ONRC ?
Cel mai recent răspuns: Cristina Vasile , utilizator 12:59, 9 Noiembrie 2010
da, trebuie sa mergeti la registru si sa solicitati autorizarea inceperii activitatii respective.
codul caen trebuie trecut in actul constitutiv, deci la ORC anterior desfasurarii unei activitati......
Codul CAEN secundar in baza caruia firma functioneaza l-am trecut in actul constitutiv pe care l-am actualizat in urma unor modificari in iunie 2010 si pentru care mi s-a emis un certificat constatator in care figureaza printre altele si existenta codului caen secundar.

Mai trebuia sa fac demersurile necesare la ONRC pentru autorizarea acestui cod caen secundar atata timp cat mi s-a emis un certificat constatator in care figureaza acest cod? Asta nu inteleg?

Daca da, ce trebuie sa fac, pentru ca acest cod a fost adaugat la obiectul de activitate in iunie 2010?

Multumesc si iertati-mi insistentele!
Daca vi s-a emis certificat constatator de autorizare a acelui obiect de activitate de la registrul comertului nu mai trebuie sa reautorizati acel cod. Trebuie sa obtineti ulterior insa de la primarie autorizatia de functionare sau daca aceasta exista, completarea cu obiectul de activitate pe care doriti sa-l adaugati.
Sunt doua chestiuni distincte la care faceti referire si nu v-ati exprimat clar de la inceput:

1. Completarea obiectului secundar de activitate al firmei, cu un nou cod CAEN pe care l-ati introdus in actul constitutiv (nu discutam aici de procedura: hotarare AGA, etc..)
si
2. Completarea declaratiei pe proprie raspundere (formularul model 2, sau 3, dupa caz) privind desfasurarea activitatii corespunzatoare acelui cod CAEN, pe baza careia vi s-a eliberat un Certificat Constatator.

Aceste demersuri le-ati efectuat la Oficiul Registrului Comertului.
Pentru cele mai multe tipuri de activitate, aceste demersuri sunt suficiente, dar exista si activitati pentru care este necesara obtinerea unei autorizatii de functionare de la Primarie, sau demersuri la alte institutii, dupa caz.
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2010
Primoris SRL, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Adaugare obiecte de activitate - acte necesare vasilemihaela23 vasilemihaela23 Doresc sa mai adaug un obiect de activitate secundar (un nou cod CAEN) la cele 50 de puncte de lucru deja infiintate ale societatii noastre si vreau sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Pot adauga inca 26 coduri caen la cele existente in certificatul constatator al punctului de lucru ? ContSters330987 ContSters330987 :frantic:Am 14 coduri CAEN existente in certificatul constatator la sediul secundar(punctul de lucru) si as mai vrea sa adaug inca 26 coduri CAEN ce contin ... (vezi toată discuția)
O nelamurire camely camely O societate com are o activitate principala. in secundar, desfasoara o alta activitate cu al carei COD CAEN figureaza la Registrul Comertului.....pentru ... (vezi toată discuția)