avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie pe un teren comun fara acordul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie pe un teren comun fara acordul meu

Eu si sora mea avem in proprietate un teren de 200mp. acum a aparut o persoana care vrea incearca sa obtina numai acordul sorei mele sa construiasca o cladire pe o asa zisa parte a ei de proprietate, cu toate ca proprietatea nu este impartita, fara sa faca contract si i-a promis sa faca un contract dupa ce termina cladirea. Eu personal nu sunt de acord.Cum pot sa imi protejez interesele ?
Cum face pe numele surorii? Nu inteleg...

Iesirea din indiviziune inseamna impartirea terenului, ori fizic, practic, ori i se da unuia dintre coproprietari care ii plateste partea celuilalt.

Puteti notifica sora in acest sens... Terenul ala cum e folosit acum? Depinde de multe aspecte ce puteti face...
sora mea mi-a zis ca acea persoana o sa faca cladirea pe numele ei
terenul nu e folosit
avem o casa si niste magazii acolo si niste pomi
Initial am vrut sa va intreb care este, in definitiv, interesul dumneavoastra in cauza.
Prin iesirea din indiviziune, veti putea beneficia de cota de 1/2 din cei 200 mp ca proprietar exclusiv.
Astfel, in cazul unei vanzari de exemplu, nu va mai fi necesar acordul coproprietarului pentru incheierea valabila a actului de vanzare-cumparare.
Initial am spus faptul ca, daca sora dvs. va dori sa incheie un contract de orice fel cu persoana care doreste sa construiasca pe terenul, momentan in proprietate comuna pe cote-parti, va trebui sa solicite iesirea din idiviziune pentru a nu mai fi necesar acordul dvs. cu privire la actele incheiate vizavi de ceea ce detineti impreuna, in coprioprietate.
Odata partajat imobilul teren, dvs. veti dispune de partea de teren atribuita in urma acestui partaj, ca proprietar deplin. Nu veti fi legat de un eventual concurs al altei persoane pentru a incheia acte de dispozitie cu privire la ce v-a fost atribuit in urma partajului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unei case fara acordul unuia din mostenitori GabrielaSN GabrielaSN Mama mea are un apartament pentru care a facut acte de succesiune dupa moartea tatalui meu acum 4 ani. Mostenitori santem eu, sora mea si mama. Toate trei ... (vezi toată discuția)
Cumparat partea de mostenire Constantin54 Constantin54 Ce documente /actiuni trebuiesc intocmite/intreprinse pentru a cumpara partea de mostenire a sorei, casa si teren extravilan. (vezi toată discuția)
Prietenul surorii mele poate fi evacuat din casa părinților? Mikkutza Mikkutza Buna seara. Ma confrunt cu o problemă si as dori sa stiu legal ce pot face. Locuiesc temporar in casa părinților (apartamentul meu fiind in ... (vezi toată discuția)