Intrebarea mea este daca exista vreo actiune ce s-ar putea realiza in cazul in care o societate emite bilete la ordin in ziua in care isi depune la tribunal solicitarea de deschidere a procedurii de insolventa impotriva sa. ma refer daca ne putem indrepta impotriva celor care au semnat BO-ul sub pretext de inselaciune (va rugam daca s-ar putea sa ne indicati si referirile legislative pentru a putea citi noi mai departe).
Am fii interesati de aceasta procedura pentru a incerca sa ne recuperam marfa inainte de ase judeca cererea de deschidere a procedurii de insolventa. 9sa le fortam un pic mana :)
Multumesc mult pentru orice raspuns, idee sugestie.
Emiterea unui bilet la ordin in ziua in care societatea a depus cerere de deschidere a procedurii insolventei nu constituie infractiune, contraventie, etc.
Fapta va fi sanctionata numai in cazul in care se incadreaza in vreuna din situatille prevazute de art. 84 din legea 59/1934 - legea ceculu.
Verificati acest articol daca va este de folos.
Faceti opozitie la incheierea de deschidere a procedurii, in termenul de 7 zile de la publicarea incheierii in BPI sau a notificarii adm.judiciar/lichidatorului
Insolventa
vasioanaro
daca o societate este in insolventa, se pote executa biletil la ordin emis de societate si avalizat de administrator in calitate de persoana fizica? (vezi toată discuția)
Bo avalizat
ancut75
Buna ziua,
Am contractat in 2009 o linie de credit pentru dezvoltarea societatii, bani pe care i am folosit pentru avans la un camion - cred sa pot demonstra ... (vezi toată discuția)