Intrebarea mea este daca exista vreo actiune ce s-ar putea realiza in cazul in care o societate emite bilete la ordin in ziua in care isi depune la tribunal solicitarea de deschidere a procedurii de insolventa impotriva sa. ma refer daca ne putem indrepta impotriva celor care au semnat BO-ul sub pretext de inselaciune (va rugam daca s-ar putea sa ne indicati si referirile legislative pentru a putea citi noi mai departe).
Am fii interesati de aceasta procedura pentru a incerca sa ne recuperam marfa inainte de ase judeca cererea de deschidere a procedurii de insolventa. 9sa le fortam un pic mana :)
Multumesc mult pentru orice raspuns, idee sugestie.
Emiterea unui bilet la ordin in ziua in care societatea a depus cerere de deschidere a procedurii insolventei nu constituie infractiune, contraventie, etc.
Fapta va fi sanctionata numai in cazul in care se incadreaza in vreuna din situatille prevazute de art. 84 din legea 59/1934 - legea ceculu.
Verificati acest articol daca va este de folos.
Faceti opozitie la incheierea de deschidere a procedurii, in termenul de 7 zile de la publicarea incheierii in BPI sau a notificarii adm.judiciar/lichidatorului
Bo avalizat
ancut75
Buna ziua,
Am contractat in 2009 o linie de credit pentru dezvoltarea societatii, bani pe care i am folosit pentru avans la un camion - cred sa pot demonstra ... (vezi toată discuția)
Insolventa
vasioanaro
daca o societate este in insolventa, se pote executa biletil la ordin emis de societate si avalizat de administrator in calitate de persoana fizica? (vezi toată discuția)