avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie........ajutor!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie........ajutor!!!

Buna ziua.Lucrez la un SRL dar eu nu am semnat nici un contract.Am fost la ITM sa vad daca este inregistrat iar cei de acolo mi-au zis ca este inregistrat.Deci e semnatura falsa deeoarece a semnat angajatorul in locul meu.Eu mi-am dat demisia pe data de 9 dar intr-un singur exemplar si azi am fost la ITM sa vad daca a fost inregistrata demisia si nu e.Salariile nu le da.Ce pot face?????
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 16:42, 13 Februarie 2008
Cum ati depus intr-un singur exemplar? Proasta miscare....

Acum va trebui sa o mai depuneti o data si sa obtineti un exemplar inregistrat de primire. Daca nu aveti la indemana posibilitatea sa plecati pur si simplu si daca va da in judecata sa invocati falsitatea semnaturii de pe contract.
Sa ma dea el pe mine in judecata? Cand de fapt el e cel vinovat.
Demisia se depune intr-un exemplar, de cand se depune demisia in mai multe exemplare ?
Nici nu se inregistreaza demisia la ITM, acolo se inregistreaza decizia de incetare a CIM care are atasata o copie a demisiei ceea ce este cu totul si cu totul altceva.Demisia se inregistreaza la societatea la care lucrati si vi se comunica daca angajatorul renunta sau nu la preavizul de 15 zile calendaristice ( sau 30 pt. functii de conducere).
Daca angajatorul nu va comunicat ca renunta la preaviz ar fi trebuit sa mergeti in continuare la servici, altfel veti avea CIM desfacut disciplinar, sau cel putin trebuia ca in demisie sa specificati ca inaintati demisia fara preaviz ca urmare a semnaturii falsificate pe CIM.
Cred ca data este 9 februarie asa ca este foarte posibil ca decizia de desfacere a CIM sa nu fie inca depusa la ITM ceea ce este in limitele legii aceasta se depune in 5 zile de la emitere, nu de la data depunerii demisiei.
adelaida_07 a scris:
Demisia se depune intr-un exemplar, de cand se depune demisia in mai multe exemplare ?

De cand angajatul trebuie sa aiba o dovada ca a depus-o, ca altfel seful o poate arunca direct la cos.
andreealisievici a scris:

adelaida_07 a scris:

De cand angajatul trebuie sa aiba o dovada ca a depus-o, ca altfel seful o poate arunca direct la cos.

Si daca refuza sa iti scrie pe copie numarul de inregistrare? Ce anume il obliga sa faca asta?
Poate sa-ti spuna nr. si fara sa-l scrie pe copia ta. Cert este ca trebuie sa comunice daca a renuntat sau nu la preaviz, si o poate face verbal, sau prin adresa, codul muncii nu-l obliga la nimic. Daca insa nu iti comunica renuntarea la preaviz trebuie sa il efectuezi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-am dat demisia robertus2 robertus2 Am fost dimineata la locul de munca si mi-am scris demisia, am vorbit cu sefa de raion a spus ca sa imi scriu demisia si sa o las pe birou, i-am spus ca numai ... (vezi toată discuția)
Art 55 b vladuro vladuro Buna Seara.Am si eu o mica problema va rog din suflet sa-mi raspundeti,maine la ora 07:00 trebuie sa iau decizia.Lucrez de 2 ani de zile la o firma si m-am ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fostii angajatorii care nu vor sa imi accepte demisia mara_moroiu mara_moroiu buna ziua , ma numesc mara moroiu. am problema cu fosti mei angajatori. pe data de 01.09.2010 am tr demisia fara preaviz, scrisa de mana si scanata pe adresa ... (vezi toată discuția)