avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pentru 2 zile lipsite esti concediat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pentru 2 zile lipsite esti concediat

Buna ziua, doresc o lamurire la o problema cu care m-am confruntat recent.Pe scurt, in data de 25.10.10 anunt conducerea firmei ca lipsesc 2 zile, pe motiv medical, peste 2 zile cand ma prezint normal la locul de munca sunt rugata sa parasesc incinta, intrucat eu nu mai lucrez acolo.Mi se cere sa semnez (aproape fortat) hartiile de somaj, si in urma refuzului, pt ca doream sa ma informez daca e legal ceea ce s e intampla, sunt rugata sa parasesc incinta firmei.Bineanteles, ca m-am prezentat la ITM, si am inaintat o PLANGERE, IAR DE ACOLO AM FOST INDRUMATA SA TRIMIT DEMISIA incepand cu data de 27.10 catre firma, CU CONFIRMARE DE PRIMIRE DE CATRE FIRMA(tocmai pe temeiul nerespectarii contractului individual de munca).Trebuie sa va mentionez ca nu mi-a fost platit salariul pe luna septembrie si octombrie, ca timp de 1 an si 2 luni, am lucrat in fiecare sambata(08.00-13.00, si dovada sunt actele incheiate inclusiv sambata),fara sa fiu platita niciun un ban, si in plus mi-a fost refuzat dreptul la concediul de odihna, atat pe anul in curs cat si anterior, toate cererile mele fiind respinse. Asadar, doresc si eu o parere, referitoare la cele intamplate si daca voi obtine macar banii pe perioada muncita , si drepturile mele legale platite:(.Cei d ela ITM, vor lua masuri in vreun fel asupra lor?ma refer..se poate face ceva acestor firme care nu iti respecta niciun drept, de parca legea nu e pentru toti?:(
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gabitamaria , utilizator 16:13, 16 Noiembrie 2010
actionati firma in judecata si cereti sa vi se plateasca drepturile salariale, orele suplimentare efectuate, indemnizatia pentru concediu de odihna neefectuat.
ITM nu poate decat sa amendeze firma, dvs va veti recupera bani in instanta.
credeti ca ei imi vor plati vreodata, mai ales daca mai primesc si o amenda de la ITM pt atatea nereguli, credeti ca ei imi vor mai plati vreodata vreun drept salarial, ma refer aici la atatea sambete lucrate de-a cursul unui an si 2 luni am lucrat in fiecare sambata, plus ca din salar mi se retinea si garantie, plus concediul legal, plus salariu...
ITM nu avea dreptul sa va indice depunerea demisiei, in aceasta situatie nu a facut decat sa favorizeze societatea scapand-o de batai de cap.
Cu greu se poate considera ca angajatorul va primi amenda daca ITM a dat sfatul pe care l-a dat.
Actionati in instanta societatea pentru plata drepturilor salariate restante, toate cele la care considerati ca aveti dreptul. Societatea va plati drepturile castigate in instanta prin hotarare judecatoresca care poate fi pusa in aplicare si prin executor judecatoresc.
Dupa obtinerea hotararii judecatoresti, in cazul in care firma nu achita drepturile stabilite prin aceasta in termen de 15 zile de la notificarea dvs., aveti posibilitatea sa formulati plangere penala impotriva conducatorilor firmei. Si atunci sigur vor plati ....
Si eu am fost uimita de indrumarea lor, insa..trebuia facuta cumva dovada ca incepand cu acea data nu ma mai prezint la munca.Firma mi-a cerut sa parasesc incinta, insa nu puteam dovedi lipsa de la locul de munca, si din cate stiu, la 3 absente nemotivate angajatorii pot desface contractul de munca (pe motiv de nemotivate).De aici s-a ajuns la concluzia sa trimit demisia mea(oricum nu imi doream sa mai actionez in cadrul firmei, cu atatea drepturi incalcate si salariul nelatit de 2 luni).Acum mai am o grija cartea d emunca , daca mi-o vor da:(ca pana la instanta sau alte cai, as ave anevoie de ea, insa , gandindu-ma la un control din partea ITM-ului, ma astept s aimi retina cartea de munca, oare au acest drept?..

Alte discuții în legătură

Demisie ioan-s ioan-s daca mi-am dat demisia fara preaviz mai am dreptul la salariul pe ultima luna si la plata concediului de odihna neefectuat si plata pt munca prestata in zilele ... (vezi toată discuția)
Imi pot apara drepturile mele legale impotriva angajatorului?si cum? simonanna simonanna Buna,ajutati-ma si pe mine.Am lucrat la o firma privata ca gestionara de depozit cu un salariu de 720ron pe contractul de munca,iar in realitate primeam ... (vezi toată discuția)
Mi-am dat demisia in urma unei iesiri necontrolate a patronului meu cristablue cristablue problema mea este ca de o luna si jumatate nu primisem salariul si acum imi este si mai greu sa il obtin,ce pot face in acest caz? (vezi toată discuția)