avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut

In luna aprilie a acestui an am avut un accident usor de circulatie din care au rezultat zgarierea usoara a masinii mele pe bara din fata stanga si usa din stanga spate a celeilalte masini implicate.
Intrucat eu eram pe un drum fara prioriate,semnalizat cu indicatorul STOP,mi am recunoscut vina si am convenit sa ne intalnim a doua zi sa vedem cum facem cu intelegera amiabila.
Zis si facut,numai ca a doua zi conducatorul masinii cu care m am "tamponat" nu a mai vrut sa auda de intelegere amiabila si ca vrea sa mearga la politie ,pe motiv ca ii e frica ca nu si mai recupereaza banii de la asigurator.Cum nu am reusit sa o scot cu el la capat, am mers la politie si agentul de serviciu mi a spus din start ca va trebuia sa mi suspende permisul 2 luni cu retestare si amenda 480 RON.
Neavand alta altenativa ,am facut procesul verbal de constatare si mi am lasat permisul.
Ulterior am decis sa fac contestatie la procesul verbal si prima infatisare a fost stabilita in 11 octombrie.Am cerut o prima amanare pentru a mi cauta aparator si urmatorul termen este in 22 noiembrie.

Sunt un in dilema ce sa fac mai departe. Accidentul s a petrecut in Braila,iar eu locuiesc in Brasov. Nu stiu ce sanse am sa castig acest proces,tinand cont de :

- eu eram pe un drum fara prioritate marcat cu STOP,insa vizibilitatea in intersectie (in forma de "T") este foarte proasta si pentru a ma asigura la masinile care veneau din stanga mea am fost nevoit sa ies putin pe drumul cu prioritate
- masina care m-a atins venea din dreapta mea facand un viraj la stanga de pe un drum cu 2 benzi pe sens,pe care nu exista banda speciala pentru viraj stanga
- a taiat foarte mult intersectia, neocolind punctul imaginar al intesectiei si a ajuns sa ma loveasca pe mine
- nu exista martori,doar eu si celalalt sofer
- e prima oara cand particip la un proces si nu stiu cam ce ar trebui sa pregatesc in apararea mea
- politia va aduce celalalt sofer ca martor?
- mai pot obtine o amanare a judecatii? vin sarbatorile si nu as vrea sa raman fara permis

Multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:22, 9 Noiembrie 2010
Din suma tuturor relatarilor dvs,rezulta ca sunteti vinovat de cele intamplate,puteti doar sa prelungiti durata procesului si sa declarti recurs,daca nu intrati prevederile noii legi nr.202/2010,pana la pronuntarea unei sentinte,situatie noua, in care hotararea pronuntata nu va mai putea fi atacata cu recurs
Cum pot afla daca intru sub legea 202/2010?
Ce probe pot aduce in apararea mea?
Daca fac recurs cam care e termenul pana cand sunt rechemat in fata instantei?

LE:
Conf cod rutier:
Art. 110
(1)În situatiile în care exista benzi speciale pentru executarea manevrei, schimbarea directiei de deplasare se face prin stânga centrului imaginar al intersectiei, iar daca exista un marcaj de ghidare, cu respectarea semnificatiei acestuia.
(2)Schimbarea directiei de mers spre stânga, în cazul vehiculelor care intra într-o intersectie circulând pe acelasi drum în aliniament, dar din sensuri opuse, se efectueaza prin stânga centrului intersectiei, fara intersectarea traiectoriei acestora.

Ce inseamna benzi speciale?
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2010
halfman, utilizator
Noua lege intra in vigoare pe 26.11.2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contra p.v.c. a contraventiei depasire coloana vladhone vladhone Dupa ce am citit aici pe forum ce probleme au unii, chiar nu m-ai vroiam sa deschid un alt topic cu problema mea (chiar neinsemnata fata de altele). Dar totusi ... (vezi toată discuția)
Constatare tamponare ușoară: polițistul a decis că de vină e șoferul autotrenului fără să accepte alte explicații sau declarațiile martorilor. cum credeți că ar trebui procedat? SilviuFrujina SilviuFrujina Se da urmatoarea problema. O intersectie semaforizata. Doua benzi pe sens, in apropierea intersectiei 3 benzi pe sens. Banda 1 mers inainte, banda 2 inainte ... (vezi toată discuția)