avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot pleca impreuna cu copilul din spania?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot pleca impreuna cu copilul din spania?

domnule avocat .sunt in spania de 3 ani cu sotul . in luna martie am nascut un copil in spania , pe certificatul de nastere e trecut ca cetatean roman. eu nu ma mai inteleg cu sotul si vreau sa vin inapoi in romania impreuna cu copilul. pot veni in romania cu copilul avand asupra mea doar certificatul de nastere al copilului deoarece el ma ameninta ca nu ma lasa sa plec ???
Puteti pleca din Spania, insa numai cu acordul sotului intrucat trebuie sa existe acordul ambilor soti. In caz contrar va poate acuza de rapire.
Completez la cele spuse de colega: sii cu pasaportul minorului. Minorul nu poate iesi din tara doar cu certificatul de nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal la inchisoare, nu vrea sa semneze pentru iesirea din spania cu copilul Monyq Monyq Buna ziua. Sunt in Spania, am o fetita de 1 an si 2 luni nascuta aicea si este pe numele tatalui. Tatal copilului este tot roman, m-a batut si amenintat de mai ... (vezi toată discuția)
Plecare din strainatate cu un minor. ContSters172430 ContSters172430 Am un minor de 4 ani vreau sa revin in tara si nu cred ca ma mai intorc curand in strainatate ,tatal minorului nu este roman dar la plecarea de aici imi va ... (vezi toată discuția)
Mama romanca, tata italian, necasatoriti. poate veni definitiv cu copilul (11 ani) in romania? Meina Meina Buna ziua. Am o prietena care se confrunta cu urmatoarea situatie: in urma cu aprox. 11 ani a rezultat un copil din relatia ei cu un cetatean italian. copilul ... (vezi toată discuția)