avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal la inchisoare, nu vrea sa semneze pentru iesirea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal la inchisoare, nu vrea sa semneze pentru iesirea din Spania cu copilul

Buna ziua. Sunt in Spania, am o fetita de 1 an si 2 luni nascuta aicea si este pe numele tatalui. Tatal copilului este tot roman, m-a batut si amenintat de mai multe ori, iar acuma este inchis pentru maltratare aicea in spania. Are si restrictie de a se apropia de mine pana in anul 2016 Iunie. Nu suntem casatoriti, iar eu vreau sa plec in Romania cu fetita cat mai repede. El nu vrea sa isi deie acordul pentru a putea scoate fetita din tara.Stau cu fetita in chirie unde am stat toti 3, care este tot pe numele lui, dar are foarte multe restante la chirie,gaz si telefon, pe care nici nu stiu cum le va plati. Eu nu lucrez, nu am nici un venit, ma ajuta parintii din tara. Vreau sa merg la ai mei acasa, acolo avand mult mai multe posibilitati de a'mi creste copilul si am ajutorul parintilor. Ce trebuie sa fac pentru a putea pleca cu fetita fara a mai fi necesara semnatura lui? Nu vrea sa semneze, nu intelege ca nu ma pot descurca singura aicea, pe cand in Romania ne va mult mai bine mai ales pentru copil. Ce pot sa fac pentru a putea pleca cat mai repede cu fetita?:((
Nu ati inregistrat nasterea in Romania, copilul n-are pasaport, nu ?
Nu, nu am iregistrat nasterea in Romania si nici pasaport nu are. Am doar Libro de Familia si certificatul spaniol pentru ea.
Din cate stiam, minorul nu are voie sa iasa din Romania fara acordul ambilor parinti, nu se pune problema sa n-aiba voie sa intre in Romania. Sigur, pentru asta are nevoie de ceva acte de calatorie, in caz contrar autoritatile spaniole pot presupune ca e cetatean spaniol sau francez sau britanic sau mai stiu eu de unde ar fi rapit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitatea procurii...in cazul acordului tatalui de a parasi(mama)romania cu minorul ana s ana s daca tatal face procura sa pot parasi spania cu minorul pt a merge in romania, cat timp e valabila(s-ar putea sa nu plec in perioada asta). apoi,,,pt a ma ... (vezi toată discuția)
Călătorie cu minor născut în spania Elly215093 Elly215093 Buna ziua Am si eu o intrebare in privința uneii calatorii cu un minor... Am un baiețel de 2 ani jumate nascut in spania insa fara cetațenie spaniola are ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte identitate in spania + certificat nastere bebe pentru zbor daniela013 daniela013 Buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati cu cateva informatii...anul viitor imi expira buletinul (2014) si as dori sa stiu cum il pot renova de la ... (vezi toată discuția)