avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia din nou de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia din nou de somaj?

As dori si eu un sfat de specialitate ,si anume: am baneficiat de somaj din martie 2010 pana in aug 2010 cand am suspendat somajul cu un contract de munca pe per determinata de 3 luni.In momentul in care imi expira acest contract pot sa beneficiez de somaj din nou Mentionez ca am doar 5 ani pe cartea de munca plus maternitate(2005-2007) ? Ar trebui sa imi scrie ceva in decizia de incetare cu privire la acest aspect? Va multumesc anticipat si astept un rasp
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:00, 9 Noiembrie 2010
Daca ati suspendat somajul , atunci dupa ce va inceteaza c.i.m. se va relua plata indemnizatiei de somaj.
1. Daca ati incheiat CIM pe perioada determinata, indemnizatia de somaj a fost suspendata pana la expirarea acestuia.
2. Dupa expirarea CIM se reia plata indemnizatiei de somaj, de unde a ramas, pana la expirarea perioadei de somaj initiale.
3. Decizia de incetare a CIM (cu art.56j din Codul muncii), inregistrata la ITM, o duceti la Agentia de Somaj care va emite o decizie de reluare a platii indemnizatiei de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj vasilicaburnaz vasilicaburnaz va rog cu respect sa ma lamuriti in urmatoarea problema: eram in somaj in momentul in care am gasit de lucru la o societate cu contract pe perioada ... (vezi toată discuția)
In perioada somaj gasesc munca perioada determinatã b_kamelita b_kamelita Va rog sa ma ajutati cu o intrebare:ce facilitati am daca in perioada somajului ,dupa nici doua saptamani,i-mi gasesc de munca pe perioada determinata in ... (vezi toată discuția)
Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)