avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... in perioada somaj gasesc munca perioada determinatã
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

in perioada somaj gasesc munca perioada determinatã

Va rog sa ma ajutati cu o intrebare:ce facilitati am daca in perioada somajului ,dupa nici doua saptamani,i-mi gasesc de munca pe perioada determinata in domeniu nou .
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 20:19, 19 August 2009


facilitatile ar fi ca iesiti din starea de "somer", si ca, probabil, veti obtine venituri mai mari decat cele din indemnizatia de somaj
b_kamelita a scris:

Va rog sa ma ajutati cu o intrebare:ce facilitati am daca in perioada somajului ,dupa nici doua saptamani,i-mi gasesc de munca pe perioada determinata in domeniu nou .


Beneficiati de o prima de angajare, dar cim trebuie sa fie nedeterminat. Duceti dovazi lunare la ALOFM ca sunteti angajat.
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane
ideea era ca voi fi angajata pe o perioada de 3 luni,e vb de un pct de lucru nou.in aceasta perioada nu se suspenda somajul?
Daca CIM este pe perioada determinata, se suspenda indemnizatia si periada de somaj iar dupa incetarea CIM se reia indemnizatia de somaj de acolo de unde a ramas.
b_kamelita a scris:

Va rog sa ma ajutati cu o intrebare:ce facilitati am daca in perioada somajului ,dupa nici doua saptamani,i-mi gasesc de munca pe perioada determinata in domeniu nou .


1. la data incadrarii in munca, conform legii, pe o perioada de cel mult 12 luni, se suspenda plata indemnizatiei de somaj.
2. Perioada de suspendare nu face parte din perioada de
3. Legea nr.76/2002 prevede :
Art. 72. - (1) Persoanele prevazute la art. 17 alin. (1) si alin. (2) lit. c) carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatia de somaj potrivit legii si care se angajeaza pentru program normal de lucru, conform prevederilor legale in vigoare, si, ca urmare a angajarii, le inceteaza plata indemnizatiei de somaj beneficiaza, din momentul angajarii pana la sfarsitul perioadei pentru care erau indreptatite sa primeasca indemnizatia de somaj, de o suma lunara, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, reprezentand 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj, stabilita si, dupa caz, reactualizata conform legii.
(2) Nu beneficiaza de prevederile alin. (1) persoanele care se incadreaza la angajatori cu care au fost in raporturi de munca sau de serviciu in ultimii 2 ani, precum si persoanele pentru care plata indemnizatiei de somaj a fost suspendata potrivit art. 45 alin. (1) lit. c), iar ulterior, ca urmare a schimbarii duratei contractului individual de munca, plata indemnizatiei de somaj inceteaza potrivit art. 44 lit. a).

Alin.1 se refera la personale care se angajeaza pe o durata mai mare de 12 luni, situtaie in care plata indemnizatiei inceteaza.

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de cei 30% din indemnizatia de somaj? adrian962 adrian962 buna ziua as dori sa va adresez o intrebare dar mai intii ar trebiu sa va relatez situatia de fapt sint in somaj pe perioada 01 dec 2014/ 31 dec 2015.am ... (vezi toată discuția)
Angajare in perioada somajului natasa_222@yahoo.com natasa_222@yahoo.com Buna ziua Va rog daca se poate o lamurire Am intocmit dosarul pentru somaj pe care o sa il depun in luna mai. Intre timp am gasit un loc de munca dar ... (vezi toată discuția)
Intrerupere somaj ochio ochio o persoana a venit din somaj la interviu pt angajare si a fost acceptat. pt a intrerupe somajul ,ii trebuie o adeverinta de la firma ca a fost angajat cu CIM ... (vezi toată discuția)