avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Scos de sub urmarire penala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Scos de sub urmarire penala

Buna, cine stie raspunsul rog sa m-il dea....Am condus o masina imprumutata, careia ii expirase leasing-ul.Nici propietarul si nici eu nu am sesizat acest lucru.M-a oprit politia si mi-a facut dosar.Intr-un final s-a terminat cu bine.Am fost scos de sub urmarire ,cu o amenda administrativa de 300 lei si cheltuieli de 100 lei.Se specifica sa platesc acesti bani in 15 zile de la comunicare.Intrebarea mea este;pot depasi acest termen,ca nu prea am bani,sau pot plati in timp util pana expira dovada.?Ce se poate intampla?
daca nu platiti in cele 15 zile veti fi dat in debit la administratia financiara de care apartineti, si ii veti plati odata cu plata impozitului imobilului unde domiciliati.
Ati primit amenda administrativa si e bine sa va grabiti cu plata.Nu mai are treaba dovada cu amenda...
Margareta Stanciu a scris:

daca nu platiti in cele 15 zile veti fi dat in debit la administratia financiara de care apartineti, si ii veti plati odata cu plata impozitului imobilului unde domiciliati.

Mai devreme sau mai tarziu,trebuie sa platiti suma datorata ca amenda.
In caz contrar orice serviciu la care veti apela de la Sectia Financiara va fi conditionat de plata amenzii.
Indicat este sa va conformati,ca sa nu existe probleme ulterioare
Din punct de vedere al organelor penale, nu veti avea probleme in caz de o intarziere rezonabila. Este bine sa platiti imediat cheltuielile si ulterior, cat mai curand amenda.
Am uitat sa specific un aspect important:permisul de conducere mi-a fost retinut de organele de politie inca din ziua cu pricina.Eu am mers regulat la interval de o luna sa prelungesc dovada.Daca platesc in 15 zile imi primesc permisul,banuiesc,dar daca nu o fac deocamdata,ce se intampla cu permisul meu?

Alte discuții în legătură

Amenda administrativa zahsor zahsor Daca achit amenda administrativa in valoare de 1000 lei in 48 ore, beneficiez de reducere de 50% ? (vezi toată discuția)
Furt supermarket ilarion184 ilarion184 Buna ziua am primit acasa o amenda administrativa de 500 RON +50 ROn cheltuieli de judecata pentru un furt din mall. Scrie cercetat pentru savarsirea ... (vezi toată discuția)
Amenda impusa altei persoane ancaacna ancaacna Este posibil ca o amenda contraventionala (mers fara bilet RATB) sa fie impusa la plata altei persoane decat celei care a comis ... (vezi toată discuția)