avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Scos de sub urmarire penala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Scos de sub urmarire penala

Buna, cine stie raspunsul rog sa m-il dea....Am condus o masina imprumutata, careia ii expirase leasing-ul.Nici propietarul si nici eu nu am sesizat acest lucru.M-a oprit politia si mi-a facut dosar.Intr-un final s-a terminat cu bine.Am fost scos de sub urmarire ,cu o amenda administrativa de 300 lei si cheltuieli de 100 lei.Se specifica sa platesc acesti bani in 15 zile de la comunicare.Intrebarea mea este;pot depasi acest termen,ca nu prea am bani,sau pot plati in timp util pana expira dovada.?Ce se poate intampla?
Trebuia sa aveti in posesie deja permisul.
r.gabi a scris:

Margareta Stanciu a scris:

daca nu platiti in cele 15 zile veti fi dat in debit la administratia financiara de care apartineti, si ii veti plati odata cu plata impozitului imobilului unde domiciliati.

Mai devreme sau mai tarziu,trebuie sa platiti suma datorata ca amenda.
In caz contrar orice serviciu la care veti apela de la Sectia Financiara va fi conditionat de plata amenzii.
Indicat este sa va conformati,ca sa nu existe probleme ulterioare

Nu stiu de ce, dar cred ca si ac amenzi administrative se prescriu:stunned:

Eu am 5 amenzi admin pe care nu le-am platit..3 amenzi sunt mai vechi (de prin 2006-2007) dar celelalte doua sunt luate la sf lui 2009
Atunci cand m-am dus sa-mi platesc impozitul pe masina si pe cladire in martie nimeni nu m-a intrebat de nicio amenda!....sunteti sigur ca ac amenzi sunt urmarite de administratia financiara?
Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2010
laur81, utilizator
Sectiile Fianciare reprezinta Ministerul Finantelor in teritoriu.
Ministerul Finantelor are tot interesul sa urmareasca debitele si sa le faca venit la stat,mai ales pe timp de criza,ca mai scapa unele vigilentei celor in drept este o alta problema
laur81 a scris:

r.gabi a scris:

Margareta Stanciu a scris:

daca nu platiti in cele 15 zile veti fi dat in debit la administratia financiara de care apartineti, si ii veti plati odata cu plata impozitului imobilului unde domiciliati.

Mai devreme sau mai tarziu,trebuie sa platiti suma
datorata ca amenda.
In caz contrar orice serviciu la care veti apela de la Sectia Financiara va fi conditionat de plata amenzii.
Indicat este sa va conformati,ca sa nu existe probleme ulterioare

Nu stiu de ce, dar cred ca si ac amenzi administrative se prescriu:stunned:

Eu am 5 amenzi admin pe care nu le-am platit..3 amenzi sunt mai vechi (de prin 2006-2007) dar celelalte doua sunt luate la sf lui 2009
Atunci cand m-am dus sa-mi platesc impozitul pe masina si pe cladire in martie nimeni nu m-a intrebat de nicio amenda!....sunteti sigur ca ac amenzi sunt urmarite de administratia financiara?

Din cate stiu nu dureaza mult si se emite somatia.
Cazul svs. este particular.
:offtopic: Interventie moderator: nu mai deschideti alte topicuri pentru aceeasi problema. Multumesc.

kike a scris:

Am relatat in prima parte despre necazul meu cu politia,dar azi am descoperit ceva ce m-a "dat peste cap" de tot.Am fost informat ca permisul imi este suspendat 120 zile.In comunicarea primita de la procuratura nu s-a specificat acest lucru.Am cautat pe net si am gasit ceva despre art.100 lit.d ,ceva legat de rezolutia data de procuror.Va rog foarte mult ,explicati-mi despre orice ma poate ajuta sa inteleg si sa rezolv cat mai repede aceasta problema.Nu am platit amenda administrativa,inca,si nici cheltuieli de judecata.Am inteles ca trebuie sa fiu examinat iarasi.Va rog ,vreau toate detaliile...Multumesc mult,anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda administrativa zahsor zahsor Daca achit amenda administrativa in valoare de 1000 lei in 48 ore, beneficiez de reducere de 50% ? (vezi toată discuția)
Furt supermarket ilarion184 ilarion184 Buna ziua am primit acasa o amenda administrativa de 500 RON +50 ROn cheltuieli de judecata pentru un furt din mall. Scrie cercetat pentru savarsirea ... (vezi toată discuția)
Amenda impusa altei persoane ancaacna ancaacna Este posibil ca o amenda contraventionala (mers fara bilet RATB) sa fie impusa la plata altei persoane decat celei care a comis ... (vezi toată discuția)