avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... o intrebare f urgrnta
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

o intrebare f urgrnta

SA FACUT ADUNAREA CREDITELOR SII X CARE ARE 80 LA SUTA NU A CONFIRMAT LICHIDATOTUL DAR LICHID TOT IN ACEASI ZI A FACUT UN RAPORT DE INTRARE IN FALIMENT SIMPLIFICAT FARA SA FIE CONFIRMAT DE CREDITOR CARE ARE 80 LA SUTA NU SA MAI FACUT O ALTA ADUNARE A CREDITELOR SII LA ULTIMA SEDINTA A CONFIRMAT ACELASI CREDITOR CARE NU ERA DE ACORD CU LICHID A TRIMIS UN FAX LA CAREACELASI CREDITOR A FOSTDE ACORD DAR PRVIZORIU AS VREA SA STIU DUPA CE ACEL LICHID A FOST NUMAI PROVIZORIU PUTRA SA FACA ACEL RAPORT FARA SA STIE CA VA FII EL SII VAS RUGA SA IMI SPUNETI DACA VREA SA CEARA CREDITORUL CARE A CERUT INSOLVENTA SA SCHIMBE PE ACEL LICHID CARE ARE 15 LA SUTA SII AR VREA SII ACEL CREDITOR CARE ARE 80 LA SUTA SA CEARA CONVOCARE SII SCHIMBAREA LICHID VA MULTUMESC ASTEPT RASPUNS FF URGENT
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 11:57, 9 Noiembrie 2010
1 nu mai scrieti cu litere mari !!
SA FACUT ADUNAREA CREDITELOR SII X CARE ARE 80 LA SUTA NU A CONFIRMAT LICHIDATOTUL DAR LICHID TOT IN ACEASI ZI A FACUT UN RAPORT DE INTRARE IN FALIMENT SIMPLIFICAT

Raspunsul este DA , pana cand jud sindic nu desemneaza un alt lichidator propus de catre creditori acesta isi desfasoara activitatea conform legii 85/2006

VAS RUGA SA IMI SPUNETI DACA VREA SA CEARA CREDITORUL CARE A CERUT INSOLVENTA SA SCHIMBE PE ACEL LICHID CARE ARE 15 LA SUTA SII AR VREA SII ACEL CREDITOR CARE ARE 80 LA SUTA SA CEARA CONVOCARE SII SCHIMBAREA LICHID VA MULTUMESC ASTEPT RASPUNS FF URGENT

Desemnarea unui lichidator se face de catre adunarea creditorilor sau de creditorul care detine cel putin 50% din valoarea creantelor
va multumesc mult pt raspunsul dat ...insa luati in considerare urmatoarele :

s-a pronuntat deja sentinta de intrare in falimentul simplificat chiar daca asa cum ati constatat si dvoastra nu au fost indeplinite toate procedurile exact conform legii , lichidatorul nefiind confirmat , fiind doar provizoriu numit de catre creditorul principal , acesta chiar cerand o adunare a creditorilor pt. numirea unui lichidator defintiv.... intrebarea la care inca nu am un raspuns clar este : la cine se face cererea de convocare a tuturor creditorilor pt schimbare lichidatorului , la tribunal , judecator sindic sau actualului lichidator ?? se poate opune cineva acestei cereri de schimbare daca acesta vine din partea creditorilor ?/
V-am raspuns la intrebari dar probabil ca nu m-am facut inteles .
Lichidatorul desemnat "provizoriu" prin sentinta de deschidere a procedurii , desfasoara procedura conform legii pana la desemnarea unui alt lichidator.
Ca urmare cererea lichidatorului catre jud sindic de intrare in faliment este perfect legala.
Referitor la adunarea creditorilor acesta poate fi convocata de:
- lichidator
- comitetul creditorilor
- creditorii care detin cel putin 30% din val creantelor
Practic nu am inteles de ce vreti sa schimbati lichidatorul ??
Practic poate sa schimbe lichidatorul creditorul X care spuneti ca are 80% din creante (iar acesta nu suntei dvs)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditor maria moraru maria moraru varog mult sa ma ajutati eu ca si creditor am fost de acord cu lichidatorul x numit de tribunal dar numai provizoriu sentinta sa comunicat sii as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Recuzare lichidator dianamaria dianamaria Buna seara, as vrea sa stiu in ce conditii pot recuza un lichidator intr-un dosar de insolventa in care sunt creditor, tinand cont ca am alte litigii pe rol ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea administratorului judiciar provizoriu Lipi Lipi Cine poate hotari inlocuirea administratorului judiciar provizoriu? Creditorii care detin impreuna mai mult de 50% din totalul masei credale? Eu asa inteleg ... (vezi toată discuția)