avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dividente
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dividente

Buna seara, va rog sa-mi spuneti daca intr-un SA sunt mai multi actionari(12) si in ultimii ani profitul s-a reinvestit as putea cere , ca si actionar, sa mi se plateasca dividendele la o data stabilita, chiar daca ceilalti actionari doresc sa le investeasca in continuare in firma? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2008
narcis2, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 22:27, 13 Februarie 2008
Profitul se imparte intre asociati sub forma de dividende numai daca majoritatea asociatilor hotarasc asta in adunarea generala. Un singur actionar (sau chiar mai multi, dar sub minimul prevazut de lege si actul constitutiv) nu pot lua aceasta hotarare. In consecinta, daca s-a decis reinvestirea, nu aveti temei pentru a primi dividende, pentru simplul motiv ca ele nu exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile actionarilor ContSters48380 ContSters48380 Buna ziua, Eu sunt actionara la o firma infiintata de fostul meu socru. Sa va spun pe scurt problema mea: in asteptarea hotararei judecatoresti de ... (vezi toată discuția)
Problema cu asociatii neplata dividende sorinbolea sorinbolea Am si eu o nelamurire: Intr-un SRL sunt 3 asociati: unul 90%, altul 5%, si eu 5% . Din 2007, cand am facut impartirea asta in firma, nu am primit nici ban ... (vezi toată discuția)
Dividende - cui i se cuvin? andra10 andra10 As vrea sa va aflu pararea in urmatoarea problema: O societate pe actiuni inchisa a realizat profit atat in 2006 cat si in 2007. La aprobarea situatiilor ... (vezi toată discuția)