avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... compensarea cheltuielilor de judecata reciproce
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

compensarea cheltuielilor de judecata reciproce

Am avut un proces care s-a derulat astfel : TRIBUNAL instanta de fond -sectia comerciala ,am cistigat , CURTE de APEL instanta de apel sectia comerciala ,am cistigat definitiv si ICCJ BUCURESTI instanta de recurs am cistigat irevocabil .
Nu mi s-a comunicat inca sentinta din recurs , dar cele din fond si apel da.
Acum astept comunicarea sentintei din recurs pentru a putea investi cu formula executorie sentintele din fond si apel si recurs pentru executare silita .

Partea adversa a cistigat cu mine un alt proces iar acum a cerut incuviintatea executarii silite pentru suma ce cuprinde cheltuieli de judecata acea sentinta fiind deja investita cu formula executorie .

Va rog sa ma ajutati sa-mi spuneti cum pot compensa ACESTE DATORII RECIPROCE avind in vedere ca eu am mai mari cheltuieli de judecata admise de instante in procesele mele dar probabil pina voi reusi sa le investesc si sa le incuviintez va mai dura ceva timp ?

pentru COMPENSARE trebuie investite si incuviintate sau fiind sentinte obtinute in sectii comerciale trebuie numai incuviintate
sau se poate cere COMPENSAREA altfel fara incuviintare , si cum ?
Va rog sa-mi spuneti care este procedura ?

VA MULTUMESC !

sentinta din recurs se comunica s-au trebuie sa o cer instantei si daca da cum?
Cel mai recent răspuns: ioanandrei , utilizator 23:40, 8 Noiembrie 2010
Sentinta din recurs se comunica.
Puteti incheia un proces verbal de compensare intre cele 2 entitati pana la concurenta celei mai mici sume.
Daca cheltuielile dumneavoastra sunt mai mari, o sa va investiti sentinta si, in cazul in care adversarul nu achita intr-un termen X puteti trece la executare silita pentru diferenta.
daca imi permiteti sa intreb : cine incheie acest proces verbal ( executorul?) sau cine altcineva ? depun sentintele comunicate care cuprind cheltuieli de judecata neinvestite ( s-au trebuie investite) la executor , pentru compensarea cu cheltuielile de judecata cerute si obtinute prin incuviintare de parte adversa ?
s-au trebuie sa cer si eu incuviintare si apoi apare procesul verbal ?

VA MULTUMESC INCA ODATA MULT !
Procesul verbal poate fi incheiat de comun acord intre cele 2 parti, fara a mai apela la un executor. Solutia este in interesul ambelor parti, scutesc cheltuielile de executare.
TRAIM IN ROMANIA.... Partea adversa nu are nici un interes pentru compensare :vrea sa ne incaseze cu 7.000 ron cheltuieli de judecata obtinute intr-un proces cu un singur termen de judecata unde noi nu am platit taxa de timbru dar am fost partea care a cazut in pretentii ( era vorba e o cerere reconventionala facuta de noi care s-a disjuns din dosarul cistigat de noi in mai multe instante )
Apoi la incuviintarea executarii a cerut cheltuieli cu redactarea cererii de executare : 5.000,0 ron !!!! DECI TOTAL : 12.000,0 RON + ONORARIUL EXECUTORULUI .
FACEM 2 MENTIUNI

-1. NOI SUNTEM UN SRL de familie

- 2. partea adversa este " un pensionar de boala " cu 310,0 ron pensie . DECI INSOLVABIL !!!

OARE IN AMERICA CINEVA NU INTREBA O PERSOANA CA ACEASTA , DE UNDE ARE VENITURI PE 4 ANI SA PLATEASCA ONORARII REGASITE IN CHELTUIELI DE JUDECATA ???
TRISTA TARA !!!

MENTINEZ CA IN ULTIMUL PROCES AVUT CU NOI LA ICCJ A CERUT AJUTOR PUBLIC JUDICIAR CU CUPONUL DE PENSIE . SI LA OBTINUT .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire formula executorie ioanandrei ioanandrei Intr-un proces comercial care s-a judecat in fond ( TRIBUNAL) si in apel (CURTE DE APEL ) s-au dat sentinte favorabile mie ,iar aceste sentinte contin ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare cu suspendarea executarii ioanandrei ioanandrei ISTORIC: am fost chemat in judecata intr-un DOSAR in care se cerea CONSTATAREA NULITATII ACT ( contract de vinzare cumparare imobil pe care eu l-am cumparat ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de judecata ContSters275905 ContSters275905 Buna ziua, Doresc un sfat juridic din partea Dvs. cum este mai bine sa procedez. Am avut un proces civil pe care l-am pierdut, in consecinta am cazut in ... (vezi toată discuția)