avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am ramas insarcinata in timpul somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am ramas insarcinata in timpul somajului

Buna,
sunt in somaj :(, din 30.09.2009 pana in 30 12.2010, deci m-ai am aprox.1 luna jumate.Sunt insarcinata in aprox 3-4 sapt.Intrebarea este-pot intrerupe somajul acuma cu CM? pentru a beneficia de plata celor 800 de roni?Care este procedura? ce pot face acuma ?
Multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: albert eniko , utilizator 18:48, 9 Noiembrie 2010
Concediul medical trebuie depus la AJOFM pentru a intrerupe somajul.
Puteti intrerupe somajul cu concedii medicale, insa, ca sa beneficiati de indemnizatia de crestere copil trebuie sa aveti 12 luni inaintea nasterii copilului venituri supuse impozitului sau perioade asimilate, asa cum reiese din OUG 148/2005.

Art. 1. - (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, cât şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei sau, opţional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.
(2) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
a) şi-au însoţit şoţul/soţia trimis/trimisă în misiune permanentă în străinătate;
b) au beneficiat de indemnizaţie de şomaj, stabilită conform legii;
c) au beneficiat de concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, potrivit legii;
1. Daca puteti sa luati concediu medical pana intrati in concediul prenatal (sarcina si lauzie) ar fi bine si apoi veti intra in CCC pana la 2 ani.
2. Certificatele medicale si cele de maternitate le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
3. Cererea pentru intrarea in CCC o faceti tot catre Agentia de Somaj.
Dar ginecologul poate sa-mi acorde CM pe o perioada atat de mare?acu am aprox 1 luna, data prob. de nastere este 15iulie. care este procedura de acordare a CM?Va rog sa ma lamuriti, perioada nu este prea mare? sau gresesc eu? nu doar 90 de zile se acorda?
Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil studenta helen11 helen11 Buna ziua! Sunt studenta in ultimul an la Farmacie si sunt insarcinata in doua luni, sunt casatorita. In septembrie dau licenta(asa se da la Farmacie), iar in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului  dana alex dana alex Buna,am si eu o intrebare ,ce pot sa fac sa beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului daca mai am 3 saptamani de somaj si sunt insarcinata in 5 ... (vezi toată discuția)
Statutul de somer afecteaza indemnizatia de crestere a copilului? cristinaungureanu cristinaungureanu In momentul de fata lucrez de aproximativ 1 an si jumatate la o firma,dar din cate stiu luna viitoare firma se va inchide.Eu sunt insarcinata in aproximativ 2 ... (vezi toată discuția)