avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatia de crestere a copilului

Buna,am si eu o intrebare ,ce pot sa fac sa beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului daca mai am 3 saptamani de somaj si sunt insarcinata in 5 saptamani?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:46, 3 Noiembrie 2009
Pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, conditia este de a realiza venituri profesionale supuse impozitarii in ultimile 12 luni anterioare datei de nastere a copilului.
In situatia Dvs., de preferat ar fi sa reusiti sa va angajati, chiar si cu contract individual de munca cu timp partial sau sa infiintati o PFA.

Succes!
Sa va luati concediu medical de risc maternal pana la 7 luni,dupa care concediu de maternitate 126 de zile.Concediul de risc maternal este 75% din somaj, iar cel de maternitate 85% din somaj.Certificatele medicale intrerup somajul.Certificatele medicale se elibereaza de medicul ginecolog(risc maternal) si de familie(de maternitate) si se depun la somaj.
juridic dana a scris:

Pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, conditia este de a realiza venituri profesionale supuse impozitarii in ultimile 12 luni anterioare datei de nastere a copilului.
In situatia Dvs., de preferat ar fi sa reusiti sa va angajati, chiar si cu contract individual de munca cu timp partial sau sa infiintati o PFA.

Succes!


Nu este adevarat.Primeste indemnizatie de crestere copil si din somaj.
Ordonanta 148/2005
Art. 1. (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 800 lei (RON).
(2) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
a) si-au insotit sotul/sotia trimis/trimisa in misiune permanenta in strainatate;
b) au beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii;
c) au beneficiat de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, potrivit legii;
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
Crissa C, Consilier juridic
:offtopic: Interventie moderator
# Ruje
Nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior.
Incalcarea Regulamentului de postare se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.

...................
# dana alex
Perioada de somaj intra in calculul celor 12 luni necesare stabilirii indemnizatiei pentru CIC.
Pentru a beneficia de aceasta indemnizatie trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, timp de 12 luni, sa fi realizata venituri profesionale supuse impozitului pe venit.

De exemplu, daca data nasterii copilului este 15 mai 2010 , atunci perioada care se ia in calcul este 15 mai 2009 - 15 mai 2010. In aceasta perioada trebuie sa aveti realizate venituri profesionale supuse impozitului pe venit si/sau venituri aferente perioadelor asimilate (de exemplu, indemnizatia de somaj) etc.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj concediu indemnizatie?! Iliee7 Iliee7 Situatie: somaj 6 luni indemnizati dupa scoala urmat la zi , se poate intra in indemnizatie crestere copil?Se poate prelungi ( adica intrerupe somajul cu ... (vezi toată discuția)
Concediu in sarcină Panpab Panpab Lucrez de7 luni, sunt însărcinată in 3 luni si o sa intru in concediu de risc maternal din cauza unor probleme in sarcina,dupa aceste 120 de zile voi intra ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sau nu la indemnizatie crestere copil? vivi23ro vivi23ro in urma unor discutii de la resurse umane mi s a spus ca nu m as incadra pt indemnizatia crestere copil si as vrea sa clarific aceasta situatie.. Situatia ... (vezi toată discuția)