avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... am dreptul sau nu la indemnizatie crestere copil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

am dreptul sau nu la indemnizatie crestere copil?

in urma unor discutii de la resurse umane mi s a spus ca nu m as incadra pt indemnizatia crestere copil si as vrea sa clarific aceasta situatie..
Situatia mea estre urmatoarea
am lucrat intreg anul 2011, pina in 2012 aprilie 9 cind am intrat in risc maternal , s a consumat intreaga perioada de 120 de zile nefractionata, si pt ca inca nu ajunsesem sa intru in prenatal(se pare ca mi s a dat prea repede riscul) si nu ma incadram sa intru in comisie pt ca nu am avut destule zile de cm mi s a dat concediu de boala de catre med de fam si med specialist ginecolog
din data de 17.09 sint in prenatal. avind in vedere ca legea spune
,, trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului ori producerii evenimentelor mentionate, sa fi realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit,,
eu stiu ca riscul maternal nu e supus impozitului nu stiu daca se poate considera ca venit pt complectarea acelui an obligatoriu de cotizare..
as avea dreptul sau nu la indemnizatie crestere copil? multumesc anticipat pt raspuns
Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2012
vivi23ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:10, 27 Septembrie 2012
1. In cele 12 luni premergatoare nasterii copilului, eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC, intra si perioadele de concedii medicale (indiferent de care sunt ele) si perioada de concediu de maternitate.

2. Asadar veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! as vrea sa primesc cateva sfaturi in legatura cu ... Mery1905 Mery1905 Buna seara! As vrea sa primesc cateva sfaturi in legatura cu speta mea si as fi foarte recunoscatoare daca mi le oferiti. Sunt insarcinata in 13 saptamani ... (vezi toată discuția)
Concediu cresterea copilului davidel davidel Buna ziua!lucrez cu contract de munca din data de 16 aprilie 2013,la Putin Ti mpg am ramas insarcinata iar data probabila a nasterii copilului este 9 ... (vezi toată discuția)
Concediu medical inainte de cel prenatal C.Geta C.Geta sunt angajata cu data de 1.09.2012. din oct 2012-noi 2012 am fost in cm pentru ca am suferit o operatie in ianuarie am ramas insarcinata acum am 18 ... (vezi toată discuția)