am de pus in executare o hotarare irevocabila pe litigii de munca pt drepturi salariale..
1. ma gandeam sa ma prevalez de ART. 277 Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda si sa-i trimit pentru inceput o somatie prin care sa-i cer punerea in exec.a hotararii. Daca nu o pune in exec. pot solicita raspunderea adm si unicului asociat ca pers. fizica sau tot ce as obtine este o amenda pentru firma?
2. societatea are incasari mari (aduce masini din Germania si le vinde, printre altele), dar se lucreaza cash, uneori pe facturi, dar nu prin banca.Are doar 2 contracte de munca (administratorul si nevasta-sa) pt care plateste contributii si imp pe salarii si la nivelul unor sume modice mai plateste imp.pe profit.Ce poate executa in acest caz executorul judecatoresc?
Asa este angajatorul va fi nunmai amendat de ITM.Puneti in executare silita hotarirea iar executorukl poate pune sechestru pe una din masinile pe care le aduce din Germania pentru a va plati datoria, in caz contrar o poate socate la licitatie
amendat de ITM? nu se inainteaza plangere penala la procuratura? La ITM are deja din 2008 amenda si masuri obligatorii de constituire a drepturilor salariale si nu s-a sinchisit deloc de ele.Masinile nu stiu daca sunt aduse pe firma , sper sa fie asa.
Este imun la constrangere,credeti-ma.Are amenda si masuri obligatorii dispuse la ITM, plangere la procuratura pt fals in declaratii facute in declaratia data la ITM cu prilejul controlului, plangere la politie pt amenintari cu moartea, si acum hot. jud. pt drepturi salariale si inregistrarea contractului de munca.Nu a venit la nicio infatisare, isi trimitea doar dimineata avocatii (de fiecare data altul- pt. a nu fi nevoit sa-i plateasca,probabil) cu oferte de genul...eu sa-mi retrag plangerea iar el imi va plati ceva,candva...
Somatia pe care i-o va trimite executorul este echivalenta cu cererea de punere in executare a hot. jud. de care se vorbeste in articol 277 C.muncii sau e necesara o cerere inaintea inceperii executarii silite?
Ma tenteaza foarte mult sa merg si pe acest articol, dar in acelasi timp n-as vrea sa stric elementul surpriza cu executorul judecatoresc si sa-i dau posibilitatea sa-si ascunda bunurile.#-o
Conflict munca
bamby2003
Am un conflict de munca cu o regie a statului. Procesul a parcurs toate etapele: fond, recurs, revizuire, cont. in anulare. Decizia irevocabila: reintegrare si ... (vezi toată discuția)