avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2011

Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.

Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.

Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2012
Urmaresc forumul zilnic, mai laes acest subiect pt ca si eu vreau sa dau in octombrie.
Sintezele nu pra ajuta...puneti mana pe tratate, sau cel putin cursuri.....credeti-ma sintezele nu valoreaza nimic la modul de corectare - la sange -
referitot la spete..discutam cu cineva si chiar ne intrebam de ce spete? da la magistratura le vad rostul...ca judecator dupa parcurgerea etapelor trebuie sa dai o solutie...dar ca avocat....aceasi speta o vezi diferentiat dupa cum esti de parte reclamantului sau paratului......ca avocat esti partial si urmaresti interesele clientului..ca judecator impartialitatea e baza....pe scurt....noile modificari o tampenie..fara suparare se cere mult mai mult ca la magistratura....si inca ceva....e imposibil sa cunosti tot si sa fi as in toate de aici specializarile pe domenii comercial, civil, penal, etc....dar discutiile fara rost saracie si picat examen se numesc...asa ca mult succes si trageti tare...pt ca eu preconizez o mare jale.......BAFTA la toti...mult stimabili colegi....
In ceea ce priveste sintezele, sunt de acord cu hades...
Mihaela88 a scris:

una dintre cerintele dosarului : certificat privind starea de sãnãtate a candidatului, incluzând ºi o evaluare psihiatricã; certificatul se elibereazã de entitãþile desemnate de cãtre consiliile barourilor ºi vor fi menþionate în anunþul de examen fãcut de
fiecare barou;

Unde se face asa ceva in Bucuresti? Cat costa? Trebuie programare ?? Merci anticipat.

Pentru Bucuresti: anul trecut certificatul medical eu l-am luat de la Spitalul universitar! parca a costat in jur de 40 ron!!! trebuie sa te duci pe la vreo 3 cabinete in spital!!! am vrut initial sa-l iau de la Ghencea Medical Center ... dar acolo costa 80 ron!!!
spor la invatat
Multumesc ! Eu sunt din Pitesti, o sa le fac aici. S-a afisat pe site-ul Baroului Bucuresti ca se pot face la orice medic generalist, important e sa cuprinda si chestia psihiatrica. Din moment ce nu s-a indicat o regiune geografica, ubi "lex" non distinguit....sper ca cei de la secretariatul Baroului stiu treaba asta si nu se vor stramba la certificatele mele din Arges.

Spor la invatat !

ps: are cineva spete la penal si procedura penala in format electronic?
Buna ziua,
As dori sa ma lamureasca si pe mine cine in legatura cu urmatoarele chestiuni:

1.Etapa din 07 octombrie - este eliminatorie, in ce consta, la ce materie sa da?nu am gasit nicaieri iar info din hotarare, situl barourilor incomplete si ambigue.

2.Exista pe piata modele de grile pentru examen si care sunt aceastea?

3.Bibliografia recomandata sau cei mai buni autori dupa care se invata.

Va multumesc anticipat, spor la invatat si bafta maxima la examen.

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)