ruxandra_ctinescu a scris:
scarto a scris:
ruxandra_ctinescu a scris:
buna!
am o intrebare legata de prezentarea materialului de urmarire penala atunci cand a fost pusa in miscare actiunea penala...intrebarea mea este dak este obigatore participarea aparatorului la prezentare...initial eu stiam ca nu...k s face numai fata de inculpat..dar prin legea 202 art. 245 se modifica in sensul ca "prezentarea nu a fost posibila fata de inculpat sau aparator'..ma poate lamuri cineva..?
Doar in cazurile de la art.171 (2)este obligatorie prezenta avocatului.Partea din art 254 "prezentarea nu a fost posibila fata de inculpat sau aparator' se refera la situatia cand asistenta este obligatorie si avocatul nu se prezinta (ex inculpat minor).Asa cred eu.
mmmda...are sens...ms din suflet!bafta multa!
Am gresit.Daca prezenta aparatorului este obligatorie, nu se poate prezenta materialul de up.Asa ca nu pot sa scrie in referat de ce nu s-a prezentat aparatorul si sa mearga cu procedura mai departe.Lipsa aparatorului atunci cand este obligatorie este un caz de nulitate absoluta.Cred ca 254 se refera la avocatul ales atunci cand asistenta juridica nu este obligatorie.Acum sper ca nu am mai gresit