avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PFA norma de venit / intracomunitar platitor TVA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PFA norma de venit / intracomunitar platitor TVA?

Sunt PFA de la 1 mai 2009 cu norma de venit pina la 31 decembrie 2010. Am lucrat la o firma privata pina la 25 august 2010, platit si cu salariu pe cartea de munca si cu contract PFA. De la 1 septembrie lucrez in strainatate ca PFA, neplatitor de TVA. Ca sa pot incheia contractul si factura firmei straine, a fost nevoie sa ma inscriu in registrul operatorilor intracomunitari ca prestator de servicii; am primit, in consecinta, un cod de platitor de TVA. Dat fiind ca functionez cu norma de venit pina la sfirsitul acestui an, trebuie sa platesc TVA de la momentul inscrierii in registrul respectiv sau in momentul cind realizez cifra de afaceri de 35000 euro la cursul aderarii la UE?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: oanavoicu , utilizator 13:31, 10 Noiembrie 2010
procedati foarte bine facturand fara tva, operatiunea fiind taxabila in irlanda si nu in romania.
repet: dvs. aveti cod de tva doar pentru operatiuni intracomunitare nu si pt intern.
veti primi cod tva si pt intern doar la depasirea plafonului si veti factura cu tva intern si fara tva la extern.
Voi depasi plafonul in luna noiembrie (daca calculam tot anul 2010, adunind venitul realizat pina in august in Romania in sistem norma de venit si lunile septembrie-noiembrie, facturate la exterior). Deci, trebuie sa cer numar de tva intern (chiar daca nu imi foloseste, caci nu am contract cu nici o firma romaneasca, cel putin momentan) si trebuie sa platesc statului roman 24% TVA pentru venitul total realizat in 2010 (care va depasi 27000 eur/119.000 RON)? Multumesc si va doresc o seara buna.
cred ca nu sunteti atenta sau nu cititi posturile anterioare.
adunati toate veniturile dvs. de la 1 ianuarie 2010 si pana in prezent, indiferent ca sunt facturi interne sau intracomunitare.
daca depasiti plafonul in aceasta luna, cereti inregistrarea pana pe 10 decembrie si deveniti efectiv platitor de tva in romania incepand cu 1 ianuarie 2011.
deci veti datora tva statului roman incepand cu 1 ian 2011
Va multumesc pentru clarificari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere la plata tva - pfa codew codew Buna ziua, Sunt un PFA la norma de venit care va depasi in curand limita plafonului de scutire Am cateva intrebari legate de trecerea la TVA. Cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon antispam antispam Buna ziua tuturor. Din cate am inteles, in cazul unui PFA care presteaza servicii intracomunitare, in momentul in care se depaseste plafonul de incasari de ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit - sunt persoana fizica neimpozabila sau impozabila? alexberi alexberi Lamuriti-ma si pe mine in incalcitul Cod Fiscal. PFA cu norma de venit reprezinta o persoana fizica [b]neimpozabila [/b]sau [b]impozabila[/b]? Intreb in ... (vezi toată discuția)