Buna ziua,
Am un teren expropriat si urmaza sa mi se ofere un teren in echivalent pe alt amplasament. Mi s-a oferit o parcela care este prost situata si eu am gasit o alta parcela, solicitand Comisiei de Fond Funciar sa verifice daca poate sa imi fie atribuita.
Am primit raspuns ca acea parcela se afla in domeniul piblic.
Va rog sa imi spuneti ce terenuri pot fi atribuite de comisiile locale de fond funciar?
Cum pot trece terenurile din domeniul public in domeniul privat al statului?
Multumesc!
Buna ziua !
Pot fi atribuite terenuri aflate la dispozitia autoritatiilor locale aflate in domeniul privat al acestora ... Procedura de trecere din domeniul public in privat este mai greoaie si greu de presupus ca vor recurge la aceasta varianta .....( parerea mea e ca e exclus)...
Va poate fi oferita doar o parcela aflata la dispozitia comisiei locale, cu statut juridic de domeniu privat al UAT. (cu exceptia izlazului). Trecerea din domeniul public UAT in domeniul privat UAT se face, conform legii 213/1998, prin hotarare a consiliului local respectiv.
Multumesc!
In consecinta, daca am refuzat prima oferta a Comisiei si daca propunerea mea nu a fost aprobata, oare mai primesc a doua oferta a Comisiei , asa cum spune legea - Regulamentul,... sau se considera ca s-au analizat deja doua oferte ( desi a doua a fost propusa de mine )?
...mai nou e interzisa trecerea unui teren din domeniul public in cel privat cu privire la urmatoarele terenuri... Articol unic. - Articolul 26 din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1 din 5 ianuarie 1998, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 26. - (1) Terenurile situate in intravilanul localitatilor, ramase la dispozitia autoritatilor administratiei publice locale, de la persoanele care au decedat si/sau nu au mostenitori, trec in proprietatea publica a unitatilor administrativ-teritoriale si in administrarea consiliilor locale respective, in baza certificatului de vacanta succesorala eliberat de notarul public. In acest sens, secretarul unitatii administrativ-teritoriale are obligatia ca, in termen de 30 de zile de la inregistrarea fiecarui deces al persoanelor respective, sa comunice camerei notarilor publici competente datele prevazute la art. 68 din Legea notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, cu modificarile si completarile ulterioare, in vederea dezbaterii procedurii succesorale. Neindeplinirea de catre secretarul unitatii administrativ-teritoriale a obligatiei prevazute in prezentul alineat se sanctioneaza administrativ, potrivit legii.
(2) Schimbarea regimului juridic al terenurilor prevazute la alin. (1), din proprietatea publica a unitatilor administrativ-teritoriale respective in proprietatea privata a acestora, este interzisa si se sanctioneaza cu nulitatea absoluta."
Offtopic: vai de capul lui de secretar daca trebuie sa stie si care cetateni nu au mostenitori, ca sa sesizeze notarul in termen de 30 de zile de la decesul acestora... :D#-o O sa tina un registru cu Anexa 24, altul cu arbori genealogici si ultimul cu colive, pentru pomenirea celor care inzestreaza localitatea...
Domeniul public
Anna63
Prin sentinta civila o suprafata de teren apartinanad domeniului public a fost castigata de un proprietar , cu reconstiuire a dreptului de proprietate ... (vezi toată discuția)