Prin sentinta civila o suprafata de teren apartinanad domeniului public a fost castigata de un proprietar , cu reconstiuire a dreptului de proprietate conform Legii 18/1991 , desi aceasta nu a fost vechiul sau amplasament !!
Il poate pune comisia locala in posesie , pe acest teren si emite titlu de proprietate?
NU. Domeniul public este, conform legii 213/1998, imprescriptibil, inalienabil si insesizabil. Comisia locala poate face puneri in posesie doar pe terenuri aflate la dispozitia sa, apartinand domeniului privat al unitatii administrativ teritoriale.
....Domeniul public este, conform legii 213/1998, imprescriptibil, inalienabil si insesizabil.....
Da asta stiu si eu numai ca instanta a hotarat atlceva.
Care e procedura prin care se trece un teren din domeniul public , la dispozitia comisiei de aplicare a legilor fondului funciar?
Conform aceleasi legi, 213/1998, art. 10 al.2, trecerea din domeniul public in domeniul privat al UAT se poate face prin hotarare a consiliului local respectiv. In cuprinsul hotararii se va face mentiunea ca terenul respectiv se va pune la dispozitia comisiei locale de fond funciar in vederea punerii in executare a s.c.
Teren
mirustefi
Buna ziua,
Am un teren expropriat si urmaza sa mi se ofere un teren in echivalent pe alt amplasament. Mi s-a oferit o parcela care este prost situata si eu ... (vezi toată discuția)