avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Domeniul public
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Domeniul public

Prin sentinta civila o suprafata de teren apartinanad domeniului public a fost castigata de un proprietar , cu reconstiuire a dreptului de proprietate conform Legii 18/1991 , desi aceasta nu a fost vechiul sau amplasament !!
Il poate pune comisia locala in posesie , pe acest teren si emite titlu de proprietate?
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2009
Anna63, utilizator
Cel mai recent răspuns: ilie.gheorghe66 , utilizator 22:00, 6 Octombrie 2009
NU. Domeniul public este, conform legii 213/1998, imprescriptibil, inalienabil si insesizabil. Comisia locala poate face puneri in posesie doar pe terenuri aflate la dispozitia sa, apartinand domeniului privat al unitatii administrativ teritoriale.
....Domeniul public este, conform legii 213/1998, imprescriptibil, inalienabil si insesizabil.....
Da asta stiu si eu numai ca instanta a hotarat atlceva.
Care e procedura prin care se trece un teren din domeniul public , la dispozitia comisiei de aplicare a legilor fondului funciar?
Conform aceleasi legi, 213/1998, art. 10 al.2, trecerea din domeniul public in domeniul privat al UAT se poate face prin hotarare a consiliului local respectiv. In cuprinsul hotararii se va face mentiunea ca terenul respectiv se va pune la dispozitia comisiei locale de fond funciar in vederea punerii in executare a s.c.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere imobil din dom.privat al orasului in dom.privat al statului miki_M miki_M Ma confrunt cu urmatoarea situatie: un bloc ANL , inscris in cartea funciara ca proprietate privata a orasului, pentru a putea fi vandut conform legii, dupa 1 ... (vezi toată discuția)
Mostenire vacanta leusan leusan Ce regim juridic al proprietatii au mostenirile vacante? Public sau privat? (vezi toată discuția)
Teren mirustefi mirustefi Buna ziua, Am un teren expropriat si urmaza sa mi se ofere un teren in echivalent pe alt amplasament. Mi s-a oferit o parcela care este prost situata si eu ... (vezi toată discuția)