avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Intoarcerea executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

Intoarcerea executarii silite

Buna ziua. Va cer sfatul intr-o problema care pare sa nu aiba rezolvare favorabila pentru mine.
Am sa va expun pe scurt: am avut un proces cu fostul angajator care a refuzat sa imi plateasca concediul postnatal, respectiv 3 luni. Am castigat procesul, dar in hotarare nu s-a specificat cuantumul celor 3 salarii neplatite, deoarece statele de plata au fost prezentate in instanta doar la ultima infatisare, sentinta pronuntandu-se a doua zi dupa acest ultim termen. In concluzie, nu am putut face referire la suma exacta in timpul procesului tocmai fiindca fostul patron a refuzat sa le prezinte in instanta, deci nu din cauza mea. Hotararea mi-a fost favorabila, insa nu cuprindea cuantumul celor 3 salarii. Am facut o cerere de lamurire a dispozitivului, insa nici asa nu au precizat sumele si a fost respinsa. Am mai deschis un proces pentru a mi se da sumele, insa l-am pierdut si pe acesta, fiindca aveam hotararea initiala. Am facut apel si am pierdut si recursul din acelasi motiv. pana la urma am putut executa hotararea initialasi mi-am recuperat banii.
Insa fostul angajator a contestat executarea. Intrebarea mea este: daca imi va intoarce executarea silita si va trebui sa ii restitui salariile, mai pot face ceva? Imi mai pot recupera vreodata banii? Sunt disperata, mai ales ca aceasta situatie dureaza de un an jumatate si mi-e teama sa nu pierd tot.
Astept raspunsurile dumneavoastra si va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 15:13, 14 Noiembrie 2010
Depinde...intoarcerea executarii silite s-ar putea admite de catre instanta daca se va desfiinta titlul executoriu-de exemplu (a se vedea si disp. art.404 ind.1-3 C.proc.civ.).

Deoarece nu ne-ati spus motivul contestarii executarii silite de catre angajator, nu cred ca putem sa ne dam cu presupusul in ceea ce priveste "soarta" acestui proces...

Ceea ce imi este neclar:ati primit cele 3 salarii sau nu? Observ faptul ca la un anumit moment, ne spuneti:"...mi-am recuperat banii" pentru ca apoi sa va contraziceti:"Imi mai pot recupera vreodata banii?"

Obs.:In situatia cea mai trista, veti putea fi obligata doar la returnarea sumelor executate.
Multumesc pentru raspuns. Imi cer scuze daca nu am fost prea clara. Da, am primit cele 3 salarii in urma executarii silite. Insa imi e teama sa nu le pierd in urma contestatiei la executare si ca apoi sa nu le mai pot recupera inca o data. Vroiam sa stiu daca se va mai putea face ceva daca angajatorul va reusi sa intoarca executarea.
Motivul pentru care acesta contesta in instanta executarea este faptul ca in hotarare, dupa cum am precizat mai sus, nu sunt specificate sumele ce trebuie executate. Aeste sume reies doar din statele de plata.
Va multumesc.
Verificati termenul prevazut de disp. art.401 C.proc civ., poate este tardiva contestatia...si posibil sa existe o autoritate de lucru judecat...( aceleasi parti, obiect, cauza...).
Din pacate contestatia s-a facut in termen...
Daca va reusi sa intoarca executarea, voi mai putea face ceva ca sa il pot executa? Sau voi ramane cu ochii in soare si banii pierduti?

Alte discuții în legătură

Exista un termen ? + unde se depune cererea ? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Va rog mult sa imi spuneti 1. - daca exista un termen in care trebuie sa se ceara intoarcerea unei executari silite ? 2. - actiunea de ... (vezi toată discuția)
Cum se pot recupera diferentele de salariu platite in plus unui salariat ? oanaportar oanaportar In instanta, salariatul a castigat initial o marire de salar, iar institutia i-a acordat la salariu in plus, lunar, diferente de bani. Intre timp, salariatul ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna "apel perimat. cu recurs" ? ce consecinte are vis-a-vis de hotararea primei instante? drragosd drragosd Buna ziua , este vorba despre o contestatie la executare pe care am initiat-o si in prima instanta am castigat Încheiere din 20.12.2018: \"Admite cererea în ... (vezi toată discuția)