avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... echivalare diplome de studii superioare, pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

echivalare diplome de studii superioare, pentru absolventii din 1989 sau 1990

Studiile de lunga durata de pe vremea comunista cu ce sunt echivalente in anul 2010?
Daca o persoana care este absolventa a Institutului Politehnic Cluj,5 ani,in specialitatea calculatoare si pe diploma scrie Inginer la aceasta data( 2010) poate sa fie echivalata cu un inginer cu master sau nu?
Sunt foarte mari probleme la incadrarea la locurile de munca.
Exita o a doua persoana care are 3 ani de studii literare si 2 ani de master in baze de date . Cele 2 persoane care au acelasi post ( fisa postului identica ) - analist-programator. Salarul de incadrare pentru a doua pesoana este cu 15% mai mare.Stiti de ce ? pentru ca are master? Adica este absolvent cu studii conform tratatului de la BOLOGNA.
Va rog sfaturi pentru echivalarea de diploma.
va multumesc

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 9 Noiembrie 2010
Diplomele absolventilor de invatamant superior sunt recunoscute si ofera drepturi in conditiile stabilite de legislatia in vigoare la data obtinerii actului de finalizare a studiilor.
Diplomele absolventilor de invatamant superior cu durata de 5-6 ani sunt de drept echivalente cu diplomele de master.
(art.18 alin.2 si 3 din Legea nr.288/2004)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echivalarea diplomelor de studii superioare (absolventi pina in 1989) Metea Eleonora Metea Eleonora Am absolvit in anul 1989 studiile superioare ale Facultatii de Automatizari si calculatore Cluj, ingineri, cursuri seral, durata de 6 ani.( asa era atunci, nu ... (vezi toată discuția)
Doresc sa imi echivalez studiile universitare /sa recunosc diploma ... AMBudeanu AMBudeanu Doresc sa imi echivalez studiile universitare /sa recunosc diploma de licenta din Romania in Portugalia. Si nu stiu daca trebuie sa incadrez diploma de ... (vezi toată discuția)
Echivalare studii ssd cu bologna 1 sosobi sosobi buna ziua.va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: -in prezent sunt angajat intr-o institutie bugetara pe un post de sef serviciu(perioada nedeterminata ... (vezi toată discuția)