Va rog frumos sa ma elucidati... in 2007 am contractat un credit de nevoi personale in valoare de 12000 CHF, rata lunara find la inceput de 219 chf crescand pana in ziua de azi la 230 chf,mentionez ca eram gravida in 7 luni cand am facut creditul, intre timp a venit copilul si eu impreuna cu sotul meu am plecat din tara si sincer nu mai avem de gand sa ne intoarcem. in acest timp am platit creditul la zi , dar datorita crizei finaciare nu ne mai permitem sa platim rata lunara.
mentionez ca in tara nu am nimic pe numele meu, dar sotul detine cateva terenuri in provincie( mai exact la tara).
ce ni se poate intampla in urmatoarele luni in conditiile in care creditul nu va mai putea fi achitat?
imi poate afecta parintii care au ramas la adresa pe care a fost facut creditul? imobilul apartine bunicului, iar creditul este fara ipoteca sau giranti.
pot avea ceva probleme cand vin in concediu in tara?
...in afara ca veti fi trecuti intr-o lista centralizata cu rau-platnici care va poate crea probleme daca veti dori pe viitor sa mai contractati vreun credit ei nu se pot indrepta decat impotriva bunurilor pe care le detineti dumneavoastra...
daca sotul nu a semnat pe contractul de credit, nici bunurile lui nu pot fi executate silit
daca dobanditi in timp ceva bunuri, mosteniti, cumparati, acestea pot fi executate silit