avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fila CEC fara acoperire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fila CEC fara acoperire

am imprumutat 14000 ron de la o persoana fizica am facut in scris cu el ca daca nu platim suma in 10 luni sa ii dau odob de 20/ lpe luna la care am dat 34000ron dar nu am chitanta la care eu avind un srl am lasat ofila cec garantie el a introduso in banca cu suma de 90000 ron la care cec a fost refuzat la plata neavind bani in cont deoarece firma se afla in insolventa va rog sa imi spuneti daca in baza acelui act de mina a avut dreptul sa intoduca fila cec in banca si invatatima cum sa procedez multumesc.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 21:26, 13 Noiembrie 2010
pai de ce i-ati dat acel cec ?
era semnat de dvs ?
eu zic ca avea dreptul sa-l introduca ,
parerea mea
ptr bani dar am crezut ca este om
Dvs ati achitat imprumutatorului dvs,banii la timp ?
Probabil ca nu,dar din moment ce ati ales aceasta cale a unui astfel de imprumut ,cat si cea a garantarii imprumutului printr-un cec fara acoperire ,este posibil ca acest ultim gest sa aiba consecinte penale.
Cred ca si dvs ati vrut sa il inselati cu acel cec,pentru ca nu cred ca nu cunosteati situatia financiara a societatii dvs si deci ,nu numai el nu este om,cum va exprimati dvs.
Total neclară întrebarea: Aţi luat 14.000 şi aţi făcut act. Aţi achitat 34.000 şi nu aţi făcut niciun act?? ªi aţi dat o filă CEC în valoare de 90.000 ???? Sau fila CEC a fost "în alb" şi cealaltă persoană a completat suma de 90 mii şi a depus fila CEC în bancă?

Orcium, emiterea unei file CEC, ştiind că nu are acoperire, este infracţiune :(
Chiar dacă şi pretenţiile celuilalt de a-i achita o dobândă atât de mare este nelegală, ceea ce face ca cererile legate de achitarea ei sunt nule. Dar asta e altă problemă...
Ultima modificare: Miercuri, 10 Noiembrie 2010
Claudiu Druia, Consilier juridic
simplu, a luat bani de la un camatar.
fila cec banuiesc a fost lasata ca si garantie.
stiati ca sunt oameni periculosi inca de cand ati imprumutat baniii.

Alte discuții în legătură

Nup la file cec refuzate la plata Cent Cent In ce conditii se da NUP pentru CEC fara acoperire? Daca e fila CEC garantie difera regimul? (vezi toată discuția)
probleme penale etamarga etamarga am inprumutat o suma de bani l p pf la care avind srl am dat o fila cec in alb semnata de mine la care domnul respectiv a introduso in banca la data de 06 ... (vezi toată discuția)
Fila cec declarata pierduta in momentul prezentarii spre decontare ccatalin2004 ccatalin2004 In urma unei intelegeri nescrise firma x elibereaza catre o persoana fizica ( eu) o fila cec in alb, doar semnata, ca garantie pentru comisioanele ce urmau a ... (vezi toată discuția)