avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... probleme penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

probleme penale

am inprumutat o suma de bani l p pf la care avind srl am dat o fila cec in alb semnata de mine la care domnul respectiv a introduso in banca la data de 06 mai 2010 am avut o intelegere scrisa dar contractul a expirat in 2009 cecul la introdus in 2010 acuma ma dat la politie. va rog sa imi spuneti daca mai sunt valabile afirmatiile lui.si daca el a complectat cec eu ce pot sa patesc va multumesc f.mult
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:24, 9 Mai 2011
avand in vedere ca aveti o problema de natura penala destul de serioasa ar fi bine sa consultati un avocat live nu pe un forum.
daca dvs nu ati inapoiat banii nici dupa 2 ani ce voiati sa faca cel ce v-a imprumutat ?
fila chiar dvs ati dat-o asa ca nu aveti ce sa faceti.
suma trecuta pe fila e cea pe care o datorati ?
suma pe fila este tripla dar eu am dat din bani cu dobinda de 12/ dar acuma l vreaf. mult.ma intereseaza daca a comlectat fila cec el nu este tras la raspundere
Intrebarile care deriva din relatarile dvs sunt :

1.Cum puteti dovedi ca suma de pe fila nu reprezinta suma reala cu care ati fost imprumutat ?
2.De ce in acest rastimp , nu i-ati restituit macar suma pe care pretindeti dvs ca ati imprumutat-o ?
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2011
Radu Gabrian, Mediator
Pedeapsa ar fi cea prevazuta de Legea cecului nr. 59/1934 pentru emitere cec in alb / lipsa de disponibil. Nu cred ca este vorba de inselaciune in acest caz.

Art. 84
Se va pedepsi cu amenda de la 5.000 - 100.000 lei si închisoare de la 6 luni pâna la 1 an, afara de cazul când faptul constituie un delict sanctionat cu o pedeapsa mai mare, în care caz se aplica aceasta pedeapsa:
1. Oricine emite un cec fara a fi avut autorizarea trasului;
2. Oricine emite un cec fara a avea la tras disponibil suficient, sau dupa ce a tras cecul si mai înainte de trecerea termenelor fixate pentru prezentare, dispune altfel, în total sau în parte de disponibilul avut;
3. Oricine emite un cec cu data falsa sau caruia îi lipseste unul din elementele esentiale cerute de alineatele 1, 2, 3 si 5 ale art. 1 si art. 11;

Alte discuții în legătură

Fila cec fara acoperire etamarga etamarga am imprumutat 14000 ron de la o persoana fizica am facut in scris cu el ca daca nu platim suma in 10 luni sa ii dau odob de 20/ lpe luna la care am dat ... (vezi toată discuția)
Inselaciune tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, La inceputul anului 2010 am cunoscut o persona care dorea sa achizitioneze anumite marfuri de la mine( eu am o firma de comert cu ... (vezi toată discuția)
Fila cec fara acoperire dralexandru dralexandru Buna seara. Va rog tare mult sa ma ajutati intr-o problema pentru ca sincer nu stiu ce sa mai fac! Acum ceva timp am inchiriat cateva echipamente pentru o ... (vezi toată discuția)