avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul nu mi-a platit contributiile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul nu mi-a platit contributiile

Buna seara
Lucrez la o firma si de curand am aflat ca angajatorul nu mi-a platit contributiile(somaj,pensie, asigurari de sanatate).Am carte de munca si a fost platit o perioada dar acum nu stiu exact de cand nu a mai platit,am aflat de la medicul de familie ca nu mai sunt asigurata.
De unde as putea afla ce perioada este neplatita?(de la finante nu mi-au spus nici de la itm)si ce pot sa fac in cazul asta?
Firma e in prag de faliment si mi-e frica,ca se va inchide si eu nu voi beneficia nici de somaj.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 19 Noiembrie 2010
Imi cer scuze ca insist,se poate face o sesizare la itm si online?daca da la ce adresa?
da, vedeti pe site-ul it.m.-ului respectiv
[ link extern ] /
[ link extern ]

Pe aceasta pagina,la Inspectia Muncii -petitiionline
Neplata contributiilor catre stat nu este de datoria ITM-ului, ci a ANAF-ului ... ITM-ul nu gestioneaza bugetul tuturor contributiilor ...
Pentru ANAF
[ link extern ]
In primul rand vreau sa multumesc celor care mi-au raspuns.
Am fost personal si am depus o sesizare la ANAF si una la tribunal(litigii de munca)si am primit raspuns de la ANAF au zis ca nu este de competenta lor,iar in instanta sunt chemata pe 11ian2011.
Eu nu mai inteleg nimic sincer nu stiu daca se va rezolva ceva asa legi avem in tara asta.#-o
Patronul sunt sigura ca nu se va prezenta in instanta.
Va rog mult sa ma mai ajutati cu un sfat.

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am adeverință cu vechimea în muncă eliberată ... Mareș231 Mareș231 Bună ziua! Am adeverință cu vechimea în muncă eliberată de ITM, ptr 6 luni(nu am avut carnet de muncă, societatea radiata, arhiva inexistenta) Casa de ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu mi-a platit contributiile sociale, cum procedez? ionuca ionuca Astazi am fost la casa de pensii si mi-am ridicat adeverinta cu stagiul de cotizare, si am avut un soc sa vad ca inca de la inceputul anului de cand lucrez la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in 2020 am fost de mai multe ori in somaj tehnic, ... uca2015 uca2015 Buna ziua, in 2020 am fost de mai multe ori in somaj tehnic, pt care mi s-au retinut contributiile pentru CAS si CASS. Am verificat stagiile de cotizare ... (vezi toată discuția)