avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... e valabila demisia?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

e valabila demisia?

Am acces la nr. de inregistrare a doc. din firma. Mi-am dat un nr. de inregistrare din urma la o demisie semnata doar de mine dar cu stampila rotunda si stampila de nr. de inregistrare a firmei , de exemplu " 1133bis/17.01.08 ", iar dupa asta le-am dat o demisie cu data de 12.02.08 asta fara nr. de inregistrare, semnata de mine si de directorul general.
In 12.02.08 am vrut sa-mi plec cu acordul partilor si cu preaviz de 15 zile in loc de 30 (sunt dir. tehnic), ei nu au fost de acord si astfel am facut o alta demisie si i-am dat nr. de inregistrare din 17.01.08 ca in 15.02.08 sa se inplineasca 30 zile. E valabila?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 16:39, 15 Februarie 2008
Este un fals pe care nu va sfatuiesc sa-l folositi.Nu cred ca seful erarhic superior sa o accepte si in baza ei sa dispuna incetarea CIM daca nu a admis demisia sau cererea la acordul partilor la o anumita data.
Riscati sa vi se atribuie greseli care nu va apartin.
In cazul incetarii contractului de munca prin acordul partilor nu se acorda preaviz.
In cazul demisiei persoanelor cu functii de conducere, preavizul nu poate fi mai mare de 30 de zile calendaristice.

Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia
prin orice mijloace de probă.

Dar cate demisii a-ti inregistrat al societatea care lucrati?#-o
elis a scris:

In cazul incetarii contractului de munca prin acordul partilor nu se acorda preaviz.
In cazul demisiei persoanelor cu functii de conducere, preavizul nu poate fi mai mare de 30 de zile calendaristice.

Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia
prin orice mijloace de probă.

Dar cate demisii a-ti inregistrat al societatea care lucrati?#-o

Intradevar cererea de incetare a CIM prin acordul partilor nu prevede efectuarea unui preaviz dar prevede acordul pentru o anumita data si aceasta nu este in mod obligatoriu data depunerii cererii, ea poate fi si dupa 10, 15 ,35 , 40 zile atata timp cat salariuatul este de acord cu propunerea angajatorului. Salariatul propune o data, angajatorul alta si in momentul in care acestia cad de comun acord asupra unei date aceea este data incetarii CIM.

Art. 55. - Contractul individual de munca poate inceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului partilor, la data convenita de acestea;
c) ca urmare a vointei unilaterale a uneia dintre parti, in cazurile si in conditiile limitativ prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz mai mare v_florina v_florina Buna ziua, Am urmatoarea situatie: angajatul isi depune demisia in care specifica data de la care CIM inceteaza, si totodata specifica: [i]\'perioada de timp ... (vezi toată discuția)
Preaviz ElenaLidia ElenaLidia Mi s-a semnat cererea de demisie la firma in care eu activam, dupa care am intrat in perioada de preaviz de 20 de zile. La 3 zile lucrate din perioada de ... (vezi toată discuția)
Contract pe durata determinata in locul perioadei de proba marrianne marrianne Lucrez de 2 luni la o firma si ma aflu inca in asa zisa perioada de proba, care mi s-a spus la interviu ca va fi de 3 luni. Ideea este ca mi s-a facut contract ... (vezi toată discuția)