avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum pot concedia un angajat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum pot concedia un angajat?

buna ziua.am un angajat care are ff multe abateri dar pana acum nu i-am atras atentia decat verbal.ultima data insa i-am facut un avertisment scris pe care nu a vrut sa il semneze,am discutat cu seful meu mai departe iar acesta a hotarat concedierea ei.cum ar trebui sa sune formularul de concediere si o pot concedia fara preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:12, 6 Decembrie 2010
Puteti sa o concediati numai in urma unei cercetari disciplinare.
Se face o comisie de cercetare disciplinara; se convoaca in scris angajatul la o data si o ora anumita, pentru a aduce argumente in favoarea sa; se face un proces verbal cu privire la prezentarea sau neprezentarea angajatului la data comunicata si la concluziile trase; daca angajatul se considera ca angajatul nu mai este potrivit cu locul de munca sau abaterile sale sunt grave, se intocmeste decizia de concediere.
Consultati si Codul muncii, art. 263-268.
dar la concedierea cu preaviz cum se procedeaza si care ar putea fii motivele concedierii?:):)
decizia de concediere contine si durata preavizului!
pentru concedierea unui salariat trebuie respectata procedura ce este dispusa de codul muncii.
ma poate ajuta cineva cu un model?trebuie sa trec obligatoriu motivul concedierii?ideea e ca a incalcat regulamentul intern nu a vrut sa semneze avertismentul scris care i l-am facut iar seful nostru a spus sa o concediem
amelia20100 a scris:

ma poate ajuta cineva cu un model?trebuie sa trec obligatoriu motivul concedierii?ideea e ca a incalcat regulamentul intern nu a vrut sa semneze avertismentul scris care i l-am facut iar seful nostru a spus sa o concediem

Cum s-o concediati ? .... disciplinar ? .... daca da, atunci trebuie facuta mai intai procedura cercetarii disciplinare prealabile.

Alte discuții în legătură

Convocare disciplinara nebunika86 nebunika86 buna ziua!!! am o problema foarte urgenta asa ca trec direct la subiect: acum 6 luni am fost convocata la o ancheta disciplinara la care ulterior eu m-am ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract munca disciplinar gabyteo gabyteo Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai axact. Dl Popovici a depus demisia de la locul de munca in data de 13 ian 2009. A trimis aceasta demisie prin posta ... (vezi toată discuția)
Incetare 61 a) ade31 ade31 Buna ziua, Un angajat al firmei, de 17 ani, nu a mai venit la locul de munca de o saptamana. Daca in regulamentul intern este specificat faptul ca \" la 3 ... (vezi toată discuția)