nebunika86 a scris:
buna ziua!!! am o problema foarte urgenta asa ca trec direct la subiect:
acum 6 luni am fost convocata la o ancheta disciplinara la care ulterior eu m-am prezentat ,numai ca sefii mei nu s-au prezentat.Acum dupa aproximativ 6 luni (fara 8 zile ) mi-au trimis o convocare prin mail la care nu stiu daca sa ma duc sau nu pt ca nu stiu daca e legala sau nu.Sediul firmei este la Bucuresti,iar eu sunt angajata la o sucursala in Galati,unde trebuie facuta ancheta ,in Bucuresti sau in Galati.
Trebuie sa ne lamuriti intr-o problema. Daca angajatorul are mai mult de 30 zile de cand a luat cunostinta de abaterea dvs.disciplinara si nu a emis decizia de sanctionare, nu mai aveti nici o obligatie sa va prezentati.
Forma prin care angajatorul ia cunostinta de abaterea angajatului este un referat intocmit de un sef ierarhic, in urma caruia angajatorul da dispozitie sa se inceapa cercetarea prealabila. Referatul respectiv trebuie inregistrat, nr. si data.
Cum spuneam, daca au trecut cele 30zile de la data referatului nu mai poate efectua cercetarea.
Daca este vorba despre un astfel de referat, trebuie sa ne spuneti, pentru a va putea da un sfat util.