avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... convocare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

convocare disciplinara

buna ziua!!! am o problema foarte urgenta asa ca trec direct la subiect:
acum 6 luni am fost convocata la o ancheta disciplinara la care ulterior eu m-am prezentat ,numai ca sefii mei nu s-au prezentat.Acum dupa aproximativ 6 luni (fara 8 zile ) mi-au trimis o convocare prin mail la care nu stiu daca sa ma duc sau nu pt ca nu stiu daca e legala sau nu.Sediul firmei este la Bucuresti,iar eu sunt angajata la o sucursala in Galati,unde trebuie facuta ancheta ,in Bucuresti sau in Galati.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 23 Septembrie 2010
a doua convocare a fost facuta tot pt acelasi lucru ca si prima deci m-au chemat de 2 ori pt acelasi lucru,numai ca acum mi-au trimis-o prin mail.Si acum nu stiu ce sa fac sa ma duc la convocare sau nu.
Mail-ul nu poate constitui proba intr-un eventual proces ... prin urmare, nu cred ca aceasta instiintare este legala atata timp cat nu are atasata si o semnatura electronica :)
freeelis a scris:

Mail-ul nu poate constitui proba intr-un eventual proces ... prin urmare, nu cred ca aceasta instiintare este legala atata timp cat nu are atasata si o semnatura electronica :)

Dar daca citirea mail-ului intra in atributiile zilnice ale salariatului , stabilit prin fisa postului si procedurile interne ale firmei ?
In ceea ce privesc inscrisurile electronice, Legea nr.455/2001 conţine în art.6 o dispoziţie asemănătoare, sub aspectul forţei probante, cu cea prevăzută în art.1176 C.civ. . Potrivit art.6, înscrisul în formă electronică, căruia i s-a încorporat, ataşat sau i s-a asociat logic o semnătură electronică, recunoscut de către cel căruia i se opune, are acelaşi efect ca actul autentic între cei care l-au subscris şi între cei care le reprezintă drepturile. Deci, indiferent de faptul că semnătura electronică este bazată sau nu pe un certificat calificat, din momentul în care apartenenţa acesteia este stabilită, prezumţia autenticităţii înscrisului în formă electronică nu mai poate fi contestată.
Având în vedere că principiul asimilării priveşte şi efectele înscrisului, înseamnă că sunt aplicabile şi dispoziţiile dreptului comun privind înscrisurile sub semnătură privată, art.1176-1178 şi 1182 C.civ., precum şi dispoziţiile art.172 – 178 alin.1 C.proc.civ. relative la administrarea probei prin înscrisuri. Însă asimilarea legală are caracter temporar, deoarece ea încetează ope legis la încetarea valabilităţii certificatului calificat, cu efecte faţă de terţi de la data înscrierilor în registrul de evidenţă a certificatelor. Ca urmare, persoana căreia i s-a transmis un înscris elec-tronic, trebuie să facă uz de darea de dată certă pentru a se proteja împotriva repu-dierii mesajului, în condiţiile conflictului în timp între primirea înscrisului electronic, încetarea asimilării legale a acestuia şi invocarea sa în probaţiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot concedia un angajat? amelia20100 amelia20100 buna ziua.am un angajat care are ff multe abateri dar pana acum nu i-am atras atentia decat verbal.ultima data insa i-am facut un avertisment scris pe care nu ... (vezi toată discuția)
Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract munca disciplinar gabyteo gabyteo Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai axact. Dl Popovici a depus demisia de la locul de munca in data de 13 ian 2009. A trimis aceasta demisie prin posta ... (vezi toată discuția)