avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ordonanta presedentiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ordonanta presedentiala

Buna ziua,

Retrocedare in anul 2008. Unul din apartamente a fost cumparat de actualul locatar de la chiriasul precedent.

Vreau sa vind acel apartament, actualul locatar ma duce cu vorba, ar vrea sa cumpere apartamentul, dar totusi nu vrea...

De 2 ani ma duce de nas, eu locuiesc in strainatate, dar am un mandatar in romania. Acel mandatar poate sa ceara evacuarea prin ordonanta mentionata in titlul postarii, sau trebuie sa merg personal in romania?

Mandatarului s-a spus ca doar proprietarul poate sa o faca.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: swirlpeepz , utilizator 11:49, 10 Noiembrie 2010
Dar de ce prin ordonanta? o sa fie respinsa, doar invers se putea ( chiriasul evacueaza proprietarul).
Intentati actiune pe fond.

Faceti o procura la consulatul roman din tara unde sunteti dc mandatul actual nu acopera actiunea.
Este posibila ca dumneavoastra sa nu-i fi dat acest drept in actul mandatar, in acest caz numai dumneavoastra puteti face acest lucru.
prin ordonanta presedintiala se iau masuri vremelnice in cazuri grabnice, pentru pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin întarziere, pentru prevenirea unei pagube iminente şi care nu s-ar putea repara,precum şi ptr. inlaturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executari...
cum nu se discuta fondul dreptului, si mandatarul cu procura generala poate face cerere...
locatarul actual in baza a ce locuieste in apartament, poate puteti denunta contractul de inchiriere?!
Multumesc pt raspunsurile venite asa repede,

Mandatarul meu are drepturi depline, locatarul nu sta in nici o "baza" in acel apartament. El a cumparat de la chiriasul precedent, a crezut ca este a lui. In 2008 am "devenit" proprietar. El nu plateste chirie, nu are contract de inchiriere, doar a "cumparat".

Chirie nu vrea sa plateasca, de cumparat nu vrea sa o cumpere, nu pot intra in casa cu eventuali alti cumparatori, cum pot scapa de calvarul asta?

Am crezut ca singura sansa este aceea ordonanta. Daca exista si alte cai de atac, va rog sa ma lamuriti. Dar sa nu dureze 10 ani.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala evacuare din teren statachevioleta statachevioleta am 2 procese pe rol ,unul pe ordonanta prin care se cere evacuarea din teren si al doilea nulitatea absoluta a contractului de inchiriere ,semnat de mine si ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala andapopa andapopa Va rog sa imi dati sfaturile necesare: Pentru ordonanta presedintiala trebuiesc indeplinite anumite conditii ca sa pot apela la ea?De ce altii apeleaza la ... (vezi toată discuția)
Abuz al administratorului (asociat) in srl hulky hulky M-am asociat cu cel mai bun prieten (50%-50%) ... oferindu-i si administrarea cu drepturi depline a societatii. Acesta a inceput da abuzeze de functia sa, in ... (vezi toată discuția)