avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legaea 18
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legaea 18

buna am gasit acte de propietate pe terenuri nu le am cerut pe legea 18 , ce pot sa fac ?
#-
Cel mai recent răspuns: stormlord , utilizator 10:27, 13 Noiembrie 2010
lg: 247:
64. Articolul 60 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 60. - (1) In regiunile de carte funciara supuse Decretului-lege nr. 115/1938 pentru unificarea dispozitiunilor privitoare la cartile funciare sau, dupa caz, Legii nr. 242/1947 pentru transformarea cartilor funciare provizorii din Vechiul Regat in carti de publicitate funciara, inscrierile privitoare la imobile, cuprinse in cartile funciare sau, dupa caz, in cartile de publicitate funciara, vor continua sa fie facute in aceste carti, cu respectarea si in conditiile dispozitiilor prezentei legi.
(2) In regiunile de transcriptiuni si inscriptiuni imobiliare, pana la deschiderea cartii funciare, privilegiile si ipotecile legale, sechestrul, urmarirea imobilului, a fructelor si veniturilor sale, punerea in miscare a actiunii penale, precum si actiunile pentru apararea drepturilor reale privitoare la imobilele neinscrise in cartea funciara vor continua sa fie inscrise in vechile registre de publicitate imobiliara.
(3) In cazul inscrierii unei constructii, a dezmembrarii sau alipirii unui corp funciar inscris intr-o carte funciara intocmita in baza Decretului-lege nr. 115/1938, precum si pentru inscrierea imobilelor dobandite in temeiul legilor funciare, pentru imobilul desprins se va deschide o noua carte funciara, potrivit prevederilor prezentei legi."
(daca aveti "CF-uri" si o adeverinta de la primarie ca terenurile nu au facut obiectul lg proprietatii - faceti succesiunea)

(off topic: acu' chiar acu' fac niste planuri cu care se duc oamenii la primarie sa face cerere pt titluri - zice ca "pe 247" dar eu n-am gasit "cu ce litera din lege mere" primarul (nu va spun de unde) la prefect si da titluri intr-o regiune..."de carte funciara supuse Decretului-lege nr. 115/1938 pentru unificarea dispozitiunilor....."#-o
~ Conținut șters la cerere ~
alex197908 a scris:

buna am gasit acte de proprietate pe terenuri nu le am cerut pe legea 18 , ce pot sa fac ?

nu mai puteti face nimic pe legile fondului funciar.
cel mult, pe calea unei actiuni in revendicare, dar sansele sunt pur teoretice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de prorietate ContSters48919 ContSters48919 In conditiile in care proprietarul nu se intereseaza de proprietatea sa timp de peste 20 de ani, nelocuind la adresa mentionata, neplatind impozite, nevizitand ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune extratabulara cdi75 cdi75 X si Y, respectiv fiu si mama, sunt proprietari tabulari in cote de 1/2 asupra casa si teren. . Mama decedeaza in 1971, avand si alti mostenitori, iar fiul ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune extratabulara Adrianapop987 Adrianapop987 Buna ziua, va rog să ma ajutati cu o problema. Doresc sa introduc o cerere de chemare in judecata inteleiata pe Decretul 115, vreau sa uzucapez un teren ... (vezi toată discuția)