avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendarea permisului pentru depasirea coloanei ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendarea permisului pentru depasirea coloanei stationate la semafor

Buna ziua. In cursul zilei de ieri, am fost suprins de catre un agent de circulatie depasind coloana stationata la semafor pe linia de tramvai. Mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 30 de zile conf art 100/3/a. As dori sa contest acesta masura. Acesta este motivul pt care apelez la domniile voastre. Cum ma sfatuiti sa formulez contestatie? ce pot invoca in apararea mea? Mentionez ca in procesul verbal la rubrica mentiuni am de declarat ca nu recunosc, iar agentul a formulat " a condus autoturismul ---- pe calea Calarasi venind dinpre Delea veche, iar cand aa ajuns in intersesctia calea calarasi cu sos mihai bravu, a depasit coloana de vehicule stationate la culoarea rosie a semaforului electric , care funtiona normal." Deci nu a pomenit nimic de linia de tramvai de refugiul pietonal etc? Pot interpreta in favoare mea aceasta forumulare? Daca da , cum? Mentionez faptul ca detin permis cat B de aprox 13 ani si categ C+E de aprox 5 ani, timp in care nu am avut niciodata permisul suspendat si am primit 4-5 amenzi pt depasirea vitezei si 2 sau 3 pentru nepurtatrea centurii de siguranta. Pot cere un cazier rutier care sa ma ajute ? Va multumesc anticipat si imi cer scuze daca am formulat prea multe intrebari intr-un singur topic.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:56, 16 Noiembrie 2010
Nu conteaza ca nu a precizat nimic despre linia de tramvai , ci conteaza ca ati depasit coloana oprita si aflata in asteptare la un semafor . Fapta dvs exista .
Puteti face plangere contraventionala si solicitati ca politia sa faca dovada savarsirii contraventiei . Daca acestia nu o vor putea dovedi , invocati prezumtia de nevinovatie , conform jurisprudentei CEDO in apararea dvs si solicitati astfel anularea PV .
Agentul de politie a incadrat corect fapta in sensul ca respectivul articol de lege prevede sanctiunea pentru depăşirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea roşie a semaforului sau la trecerile la nivel cu calea ferată.
Puteti contesta procesul verbal de contraventie, dar, dupa parerea mea, aveti sanse minime de castig.
Din punct de vedere legal,agentul constatator nu facut nicio greseala,fapta dvs,existand ,mai ales daca se va si dovedi printr-o fotografie sau prin alta proba.
Mai mult,in mod indirect ,ati si recunoscut-o in relatarea dvs.
Sansele de reusita sunt aproape nule,chiar daca veti contesta masura luata printr-o contestatie adresata instantei competente teritorial locului constatarii contraventiei,in termen de 15 zile de la semnarea procesului verbal de contraventie
Intr-adevar de recunoscut am recunoscut aici , chiar in mod direct. din cate stiu eu , in moemntul in care eram filmat trebuia sa se specifice in procesul verbal acest lucru, specificatie insotita de datele aparatului care a fost folosit pt inregistrare si de autovehicului pe care este amplasat acesta. Totusi , vreau sa va multumesc tuturor celor care mi-au raspuns si astept in continuare pareri si sfaturi precum idei de a combate acest proces verbal.
Eu va inteleg ca doriti sa scapati de amenda,dar totusi asemenea motive in contestatiile formulate,nu prea sunt luate in seama de instante si cred ca aveti foarte putine sanse de castig.
Eu cred,cu parere de rau,ca trebuie sa accceptati realitatea,cat de neplacuta ar fi.

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala lucian_t lucian_t Buna ziua, Am nevoie de niste lamuriri in ceea ce priveste contestarea unui proces verbal prin care am fost sanctionat cu retinerea permisului pentru ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie care contine o alta fapta decat cea savarsita maria.b maria.b Am si eu o intrebare: Intr-o noapte ma aflam la volanul masinii mele; am intrat intr-un sens giratoriu si am facut dreapta intr-o zona in care aveam ... (vezi toată discuția)
Incalcare banda dubla continua mardan21 mardan21 Buna ziua. Astazi, circuland pe un DN am avut ghinionul sa calc marcajul dublu continuu la o distanta de 2-300m de o masina de politie stationata in afara ... (vezi toată discuția)