avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Incalcare banda dubla continua
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Incalcare banda dubla continua

Buna ziua.

Astazi, circuland pe un DN am avut ghinionul sa calc marcajul dublu continuu la o distanta de 2-300m de o masina de politie stationata in afara partii carosabile cu fata spre sensul meu de mers.

Am fost oprit de agentul de politie, mi-a comunicat fapta savarsita si suma de amenda dupa care mi-am recunoscut vina si am fost de acord sa o platesc pe loc.

Ii dau agentului cei 225 RON pentru amenda dupa care pleaca la masina.

Revine dupa un minut doar cu o chitanta pe care mi-a scris datele personale, suma de amenda, articolul 77/2 in care a fost incadrata fapta mea, ca am primit 6 puncte de amenda cu plata la jumatate si motivul amenzii "incalcare marcaje". Fiind grabit nu am mai stat la discutii si am plecat.

Am 2 neclaritati la care va rog sa ma ajutati cu raspunsuri:

Nu trebuia sa imi scrie si un proces verbal de contraventie sau e suficienta doar chitanta in cazul in care plata amenzii se face pe loc?

Cate puncte de penalizare am primit(nu scrie nicaieri pe chitanta)?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:01, 29 Iunie 2013
Este obligatorie incheierea procesului verbal de constatare a contraventiei si abia apoi incheierea chitantei. Daca nu plateati pe loc ar fi trebuit sa achitati amenda ulterior, iar daca nu aveati acest proces verbal ce faceati?O fi fost prea mare excesul de zel al politistului.
Conform art.100 din OUG nr. 195.2002:
al.3 Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (adica intre 4-5 puncte d epenalizare) şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
...

e) nerespectarea regulilor privind depăşirea;

S-ar putea sa aveti surpriza ca agentul de politie nici sa nu fi raportat contraventia si cazierul dvs. contraventional sa fie curat.

av.M.Hornea
mardan21 a scris:

Buna ziua.

Astazi, circuland pe un DN am avut ghinionul sa calc marcajul dublu continuu la o distanta de 2-300m de o masina de politie stationata in afara partii carosabile cu fata spre sensul meu de mers.

Am fost oprit de agentul de politie, mi-a comunicat fapta savarsita si suma de amenda dupa care mi-am recunoscut vina si am fost de acord sa o platesc pe loc.

Ii dau agentului cei 225 RON pentru amenda dupa care pleaca la masina.

Revine dupa un minut doar cu o chitanta pe care mi-a scris datele personale, suma de amenda, articolul 77/2 in care a fost incadrata fapta mea, ca am primit 6 puncte de amenda cu plata la jumatate si motivul amenzii "incalcare marcaje". Fiind grabit nu am mai stat la discutii si am plecat.

.

Buna seara..dupa parerea mea nu ar fi rau sa va interesati la poltie in legatura cu starea permisului dvs de conducere sa nu aveti surprize la un eventual control sau atunci cand mai savarsiti vreo contraventie....in cazul unei depasiri pe linia continua permisul se suspenda pe termen de o luna..succes
dna av. hornea alina, in cazul de fata s-au primit 6 puncte amenda si s-au platit 225 lei (1/2 x 6 x 75), in consecinta incadrarea a fost facuta la clasa a III a de sanctiuni si nu la a II a.

Art.101. -
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;

pe chitanta trebuia sa scrie si nr. procesului verbal nu numai articolul din oug195.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara am depasit un autovehicul la trecerea de pietoni si ... Conttableta77 Conttableta77 Buna seara am depasit un autovehicul la trecerea de pietoni si am fost sanctionat cu suspendarea permisului pe 60 de zile si 6 puncte amenda ,este ok ? (vezi toată discuția)
Contestare pv politia rutiera cristicarnisca cristicarnisca Buna seara Este primul meu subiect pe care il deschid (pana acum am fost doar cititor)dar nevoia ma face sa apelez la D-voastra. De curand am fost oprit de ... (vezi toată discuția)
Carnet suspendat pentru neacordare de prioritate hexagon45 hexagon45 Undeva in Brasov mi s-a luat carnetul pentru neacordare de prioritate rezultata doar cu pagube materiale .Vreau sa stiu la cate zile de suspendare ma astept si ... (vezi toată discuția)