Buna ziua. In cursul zilei de ieri, am fost suprins de catre un agent de circulatie depasind coloana stationata la semafor pe linia de tramvai. Mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 30 de zile conf art 100/3/a. As dori sa contest acesta masura. Acesta este motivul pt care apelez la domniile voastre. Cum ma sfatuiti sa formulez contestatie? ce pot invoca in apararea mea? Mentionez ca in procesul verbal la rubrica mentiuni am de declarat ca nu recunosc, iar agentul a formulat " a condus autoturismul ---- pe calea Calarasi venind dinpre Delea veche, iar cand aa ajuns in intersesctia calea calarasi cu sos mihai bravu, a depasit coloana de vehicule stationate la culoarea rosie a semaforului electric , care funtiona normal." Deci nu a pomenit nimic de linia de tramvai de refugiul pietonal etc? Pot interpreta in favoare mea aceasta forumulare? Daca da , cum? Mentionez faptul ca detin permis cat B de aprox 13 ani si categ C+E de aprox 5 ani, timp in care nu am avut niciodata permisul suspendat si am primit 4-5 amenzi pt depasirea vitezei si 2 sau 3 pentru nepurtatrea centurii de siguranta. Pot cere un cazier rutier care sa ma ajute ? Va multumesc anticipat si imi cer scuze daca am formulat prea multe intrebari intr-un singur topic.
Ma gandeam la posibilitatea de a declara faptul ca am depasit 2-3 autovehicule , pana in refugiul de tramvai unde este linie continua , autovehicule aflate in mers, dupa care am revenit inapoi in coloana. Si de la acesta depasire practic agentul "sa fi inteles" ca am depasit coloana... Multumesc.
Din nefericirte pentru dvs,tot ce afirmati trebuie dovedit cu probe,cum de altfel si politia,in cazul unei contestatii trebuie sa faca dovada contraventiei dvs.
La nivel declarativ,fiecare putem mai mult ,decat putem de fapt,de cele mai multe ori.
Contestatia nu inseamna numai o povestire frumos asternuta pe o hartie,incheiata ,eventual ,cu o incadrare in niste norme de drept,ci inseamna si probatorii administrate in dovedirea si respectiv,in combaterea acesteia
Multumesc inca odata pentru raspunsuri si pentru rabdarea de care dati dovada. O intrebare mai aveam : daca depun contestatia, fara a motiva exact pentru ce , spunand ca voi aduce dovezi si voi explica totul in sedinta de judecata, se poate? Adica sa nu mentionez in contestatie cea ce contest , pentru a vedea daca politia vine cu dovada foto sau nu , in functie de acest aspect sa "imi pregatesc pledoaria" . Sunt acceptate dovezi si motivatii ulterioare. Scuze pentru exprimarea defectuasa , dar sper ca ati inteles ce am vrut sa spun. Multumesc anticipat.
Ca sa va pregatiti o pledoarie,ar trebui sa aveti alta calitate,cea de jurist macar.
Contestatia trebuie sa o motivati , sa aratati de ce contestati procesul verbal.
Instanta judeca astfel cum este sesizata,iar probele se administreaza si in functie de motivarea formulata de dvs.
Daca vrei efecienta si profesionalism,daca aveti posibilitati,angajati un avocat.