sc este suspendata pentru 3 ani, sc cu 2 actionari sot si sotie, auto inregistrata pe societate, firma nu are datorii, si vrem sa scoatem din firma si sa o inmatriculez ca si PF la fisc imi elibereaza certificat fiscal - am verificat azi - problema este ca, contabilul zice ca trebuie emisa factura de vanzare, dar fiind suspendata activitatea ... ce alta solutie exista ( o declaratie pe proprie raspundere a actionarilor, un act aditional ? )
ma poate ajuta cineva cu o idee?
multumesc
masina apartine firmei ;
in opinia mea un contract de comodat este inutil de la societate catre persoana fizica ;
mai mult de atat o societate este infiintata in scopul obtinerii de venituri iar comodatul este cu titlu gratuit
Firma poate sa-si reia activitatea.
Reluarea activitatii dupa suspendare poate fi facuta oricand pana la termenul care a fost declarat cand s-a intrat in inactivitate temporara.
Procedura reluarii activitatii este similara cu cea aplicabila in cazul solicitarii inactivitatii temporare.
Pentru reluarea activitatii sunt cinci etape:
- convocarea adunarii generale a actionarilor/ asociatilor (AGA)
- adoptarea hotararii AGA privind reluarea activitatii societatii
- depunerea documentelor necesare la Oficiul Registrului Comertului
- eliberarea de catre Registrul Comertului a documentelor care atesta reluarea activitatii
- depunerea declaratiei 010 privind vectorul fiscal, la administratia financiara.
Dupa parcurgerea acestor etape, puteti sa vindeti masina.
Dupa vanzarea masinii, puteti sa solicitati din nou intreruperea temporara a activitatii firmei.
Atentie: daca firma a fost suspendata pe 3 ani, dupa (sa zicem) 1 an a fost solicitata reluarea activitatii, iar dupa o anumita perioada se solicita din nou suspendarea activitaii, aceasta noua suspendare poate dura doar 2 ani.
Suspendare firma
MISKI
Buna ziua!
Ce pasi trebuie sa urmez pentru a suspenda activitatea unei societati comerciale pe o perioada de 2 ani si 11 luni? Care sunt costurile?
Va ... (vezi toată discuția)